Principalele update-uri si noutati Google in septembrie 2016

Septembrie a fost (pana in acest moment) cea mai activa luna din anul 2016 in ceea ce priveste update-urile Google si noutatile pe care motorul de cautare le-a anuntat. Pentru recapitularile lunilor anterioare accesati tag-ul recapitulare google seo din blogul DWF.

Update-uri majore de algorim Google in septembrie 2016

In mod evident, cel mai important eveniment SEO al lunii septembrie (si probabil al intregului an 2016) este lansarea oficiala de catre Google a update-ului Penguin 4.0 si integrarea acestuia in algoritmul principal de ranking. Subiectul a fost analizat in detaliu pe blogul DWF si in perioada urmatoare o sa mai revenim cu informatii si studii de caz asupr impactului pe care acest update Google l-a avut in Romania.

Tot la nivel de update major Google, semnalam modificarile de la inceputul lunii septembrie, cand au fost sesizate de catre comunitatea SEO internationala modificari majore in rezultatele locale. Aceste schimbari au primit numele de Google Possum Update, iar pe blogul DWF gasiti un articol detaliat cu cele mai importante 5 modificari aduse de acest update Google.

Un al treile update major s-a realizat in jurul datei de 15 septembrie, cand aplicatii precum MozCast sau Algoroo au inregistrat o activitate deosebita in SERPs. Update-ul nu a fost confirmat in mod oficial de Google pana in prezent, insa comunitatea SEO internationala considera ca a fost ceva semnificativ.

Alte noutati SEO in luna septembrie

Dincolo de cele 3 update-uri importante de algoritm Google pe care le-am enuntat deja, in luna septembrie s-au inregistrat numeroase alte evenimente sau anunturi relevante pentru activitate de SEO, demne de mentionat:

  1. Google a anuntat ca urmeaza o penalizare majora a site-urilor care folosesc widget-urile in strategia de linkbuilding. In articolul postat pe blogul oficial sunt oferite si exemple concrete de astfel de practici. Pentru a nu cadea victima unei astfel de penalizari, recomandarea Google este semnalarea linkurilor din widget-uri cu atributul nofollow.
  2. Google a confirmat oficial integrarea AMP in algoritmul principal de ranking. AMP este un standard promovat de Google pentru cresterea vitezei de incarcare a paginilor. Pe globul DWF gasiti mai multe detalii despre ce este Google AMP, cum se implementeaza si ce impact are in SEO. Un articol postat pe blogul oficial Google tot in luna septembrie defineste mai clar care este strategia motorului de cautare cu aceasta tehnologie.
  3. Google a inceput sa afiseze „reviews from the web” in Local Knowledge Panels (casuta cu informatii despre un business local, ce apare in partea dreapta, de obicei cand este cautat respectivul brand). Aceste recenzii sunt preluate de pe facebook si din alte platforme cu autoritate.
  4. Google a adaugat un nou set de microformate, pentru paginile care contin informatii despre cursuri. Documentatia include si un exemplu concret de implementare.
  5. Este posibil ca penalizarea anuntata de Google pentru luna ianuarie 2017 (a site-urilor care afiseaza elemente de tip pop-up, care acopera continutul real al paginii) sa afecteze si site-urile ce manifesta acest comportament la scroll. Posibilitatea este confirmata de John Mueller intr-o discutie cu specialisti SEO.
  6. In sectiunea de ajutor a contului de Google My Business a aparut un articol destinat companiilor care doresc sa apeleze la un furnizor de servicii SEO. Google ofera sfaturi pentru alegerea unui astfel de furnizor si subliniaza elemente la care o companie trebuie sa fie atenta. Pe blogul DWF exista mai multe astfel de materiale, din care puteti afla cum se stabileste bugetul unei campanii SEO, la ce elemente sa va uitati cand comparati oferte SEO etc.
  7.  Gary Illyes, inginer Google, a declarat pe twitter ca pana in acest moment echipa pe care o conduce nu are exemple concrete de SEO negativ pe baza update-ului Penguin 4.

SEO este o industrie foarte competitiva, iar update-urile periodice Google fac din acest domeniu unul in care este esential sa fi la curent cu ultimele noutati. In cazul in care considerati ca am scapat din vedere un lucru important legat de SEO, care s-a intamplat in luna septembrie, nu ezitati sa-l mentionati in comentarii.

Data articol: 14 octombrie 2016

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.