Job disponibil DWF: Account Manager (Servicii SEO/ORM)

Echipa DWF creste din nou! De data aceasta, cautam un coleg sau o colega pe rolul de Account Manager. Ce inseamna insa mai exact acest lucru? Cu ce se ocupa un Account Manager intr-o agentie digitala si care sunt activitatile din „fisa postului”?

Daca aveti experienta in domeniu, stiti deja aceste lucruri si doriti sa faceti un pas important in cariera, ne puteti trimite un e-mail pe adresele din pagina de contact DWF, pentru stabilirea unui interviu.

Ce face un Account Manager in cadrul DWF?

Simplu spus, mentine relatie cu clientii existenti, pentru care agentia noastra deruleaza campanii de Optimizare SEO si Managementul Reputatiei Online. Practic, accountul este persoana de contact direct intre client si intreaga echipa DWF: specialisti SEO, specialisti ORM, copywriteri, programatori etc.

In primul rand, un account trebuie sa inteleaga foarte bine obiectivul clientului: ce-si doreste acesta sa obtina prin intermediul campaniei pe care o deruleaza. Aceasta intelegere se realizeaza partial in urma primirii de informatii din partea agentului de vanzari care a semnat contractul, dar mai deplin prin comunicarea directa cu clientul, prin e-mail sau telefon.

Pasul urmator este intelegerea strategiei care a fost propusa clientului si alocarea taskurilor corespunzatoare catre echipa de specialisti: realizarea analizei tehnice SEO, actualizarea librariei de cuvinte cheie, analiza competitiei, stabilirea strategiei de linkbuilding, stabilirea planului de comunicare si a temelor pentru articolele ce vor fi postate pe blog etc.

Pe masura ce aceste activitati sunt realizate, ele ajung inapoi la Account Manager sub forma de rapoarte. Acesta le va trimite catre client (sau catre departamentul corespunzator desemnat de acesta) insotite de explicatiile necesare, asftel incat informatia sa fie cat mai limpede, iar actiunile ce decurg din respectiva analiza, clare.

Frecventa acestor comunicari este de obicei saptamanala. In cazuri exceptionale, Accountul va facilita relatia directa intre specialistul SEO si client, pentru eficientizarea comunicarii. Lunar, pe baza datelor din aplicatiile interne DWF de monitorizare si management al activitatilor, accountul va trimite catre client un raport detaliat cu progresul campaniei, din care trebuie sa reiasa aspecte precum:

  • progresul general al campaniei, raportat la obiectivul setat;
  • actiunile realizate in cadrul campaniei de specialistii DWF;
  • raportarea la competitie, pe grupele de interes alese de client;
  • modul in care strategia de optimizare se adapteaza in luna urmatoare;
  • statusul diferitelor implementari tehnice solicitate de specialistii SEO, etc.

O alta activitate, tot in relatie cu clientul, tine de aspectele legale si financiare ale colaborarii. Acountul este cel care emite facturile lunare catre client (in baza situatiei financiare din sistemul de gestiune DWF) si monitorizeaza aspecte precum expirarea contractului, acte aditionale, anexe etc. Ocazional accountul va participa la intalniri cu clientul insotit de o persoana din echipa tehnica, in masura in care acest lucru este necesar.

Care sunt (o parte din) abilitatile pe care trebuie sa le detina un Account Manager?

Pentru a realiza activitatile succint prezentate in acest articol, o persoana trebuie sa detina in primul rand extraordinare abilitati de comunicare. Ca si Account Manager in cadrul DWF, va interactiona cu zeci de persoane in fiecare luna: clienti (owneri), angajari din diferite departamente ale brandurilor pentru care lucram, ziaristi, bloggeri, programatori etc.

Desi nu-i sunt necesare cunostinte tehnice SEO la nivel de specialist, accountul trebuie sa aibe abilitatea de a intelege notiunile vehiculate in analizele transmise clientului si sa poata explica concepte complexe in temeni accesibili oricarui interlocutor. Acest lucru se aprofundeaza pe parcurs, insa presupune existenta unor notiuni elementare de SEO, Google Analytics etc.

Esentiala in cadrul acestui job este capacitatea de a lucra in paralele pe mai multe proiecte, cu detalii diferite si obiective specifice. In acest sens, de un real ajutor este aplicatia interna DWF de gestiune a proiectelor sia  taskurilor, pentru a carei utilizare este nevoie insa de o fire sistematica, ordonata si orientata catre rezultat.

Experienta pe un post similar, intr-o agentie de profil. Este un subiect sensibil in orice industrie si desi nu reprezinta o abilitate in sine, experienta in domeniu reprezinta de multe ori validarea existentei unui anumit set de abilitati.

Cand discutam despre persoanele pe care ni le dorim alaturi in DWF, avem o filosofie de tipul „multi si buni”: echipa creste permanent, concomitent cu volumul de business, insa de norim doar oameni foarte buni in domeniile pe care au ales sa lucreze.

Ce ofera DWF unui Account Manager?

La nivel Profesional: posibilitatea de a lucra intr-o agentie cu o foarte buna reputatie in piata, in ale carei metode de lucru si proceduri au deja incredere clienti importanti. Ca si Account Manager, veti interactiona direct cu owneri de branduri recunoscute la nivel national sau persoane publice (ori care prefera discretia), in campanii de SEO si ORM. Garantam faptul ca in acest timp veti acumula un bagaj consistent de cunostinte in domenii diverse si veti obtine insight-uri valoroase despre modul in care functioneaza mai multe tipuri de business.

La nivel Personal: veti lucra intr-un mediu placut, alaturi de tineri cu experienta in online marketing. Incurajam o comunicare deschisa si nu exista usi inchise in firma. Programul de lucru este normal (8 ore pe zi), de luni pana vineri, de la 9 la 18:00 (include o ora pentru pauza de pranz). La nivel Financiar: oferim un pachet salarial foarte atractiv 🙂

Credeti ca o cariera in acest domeniu vi se potriveste? Ne puteti trimite un e-mail pe adresele din pagina de contact DWF, pentru stabilirea unui interviu.

Data articol: 27 octombrie 2016

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.