Update Google pentru penalizarea site-urilor hacked/ virusate

Cu toata agitatia pe care o implica un eveniment de talia Internet & Mobile World, la care participa si agentia noastra, am observat un anunt foarte important pe blogul oficial Google dedicat webmasterilor. Este vorba despre un update al modului in care Google gestioneaza site-urile hacked, adica site-urile „sparte” sau „virusate”. Importanta acestui update este confirmata si de faptul ca Matt Cutts a facut referire la el in mod special, pe twitter:

Google readuce in discutie aceasta problema, in conditiile in care tot mai multe site-uri sunt exploatate de hackeri, care le folosesc fara stiinta proprietarilor, in scheme ilegale de linkbuilding, download-uri de virusi, spam sau alte activitati. Aceste probleme apar de cele mai multe ori pentru ca nu se aplica update-urile de securitate sau se folosesc scripturi „nulled”, ce contin deja portite de intrare pentru hackeri.

Schimbarile de algoritm anuntate de Google vor afecta aproximativ 5% din volumul total de cautari, in functie de limba si zona geografica. Pana la propagarea completa a modificarilor, Google mentioneaza ca este posibil sa vedem mai putine site-uri in paginile de rezultate. Pentru exemplificare, a fost postata urmatoarea imagine:

blog-image

In cadrul DWF urmarim cu atentie modul in care aceste schimbari afecteaza site-urile pentru care derulam campanii de SEO. Vom posta informatii noi despre acest update pe masura ce colectam suficiente date relevante.

De asemenea, am inceput alcatuirea unui ghid cu masuri concrete, ce se pot aplica in vederea minimizarii riscului de infectare a unui site. Materialul va contine si masurile recomandate de Google pentru trimiterea unei cereri de reconsiderare, in cazul in care site-ul dvs. a fost victima unui astfel de atac si a suferit o penalizare din partea motorului de cautare.

Data articol: 7 octombrie 2015

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.