Update major Google, in progres la nivel international

In cursul zilelor de 9 si 10 ianuarie au fost identificate modificari majore de ranking in Google la nivel global. Dejan Marketing, o agentie SEO din Statele Unite, monitorizeaza fluctuatiile zilnice care se inregistreaza in motorul de cautare pentru 17,000 de cuvinte cheie, calculand un indice „roo” de volatilitate a SERP:

update-google-roo

O crestere atat de mare a acestui indice nu a mai fost semnalata de peste 12 luni, depasind update-uri precum Penguin 3 sau Panda 4.2. Modificari similare s-au produs doar in luna Mai 2014, cand Google a atacat foarte dur site-urile de tip spam, care targetau cuvinte cheie competitive (asigurari, pharma etc.), prin update-ul numit PayDay Loan.

Miscari similare au fost inregistrate si de Mozcast, serviciul similar oferit de Moz. „Temperatura” inregistrata de Moz pentru ziua de 8 ianuarie a fost de 89º, valoare depasita doar de 2 ori pana in prezent, in cursul anului 2012 (unul dintre update-urile respective fiind de tipul Penguin).

Ce stim pana in prezent despre acest Update Google?

1. Determina modificari in ranking la nivel global, fiind semnalate efecte atat in SUA cat si in Europa. Pe twitter au aparut mai multe confirmari in acest sens, de la persoane diferite:


2. Analizele efectuate pana in prezent par sa indice un update de tipul Penguin, concentrat cu precadere pe profilul de linkuri al unui website. Totusi, anumite modificari nu se pot explica doar prin acest lucru, motiv pentru care se crede ca algoritmul tine cont de mai multi parametrii de calitate.

3. Anumite site-uri apar cu 4 linii de text (description) in SERP, in loc de 2. Cel mai probabil este insa vorba de un test, pentru ca fenomenul nu a fost semnalat pe scara larga.

Echipa de specialisti SEO din cadrul DWF monitorizeaza evolutia acestui eveniment si vom adauga informatii relevante in acest post pe masura ce ele devin disponibile. Pana in prezent, Google nu a confirmat si nici nu a infirmat un eventual update major in derulare.

Update: Doi angajati Google au confirmat update-ul, insa au precizat ca nu este vorba despre un update de tip Penguin, ci doar de unul dintre numeroasele update-uri care au ca obiectiv imbunatatirea calitatii rezultatelor. In timp, vom vedea cat de mare este totusi impactul acestor modificari in Romania.

Update 17 ianuarie: in cursul zilelor de ieri si astazi s-au inregistrat din nou modificari majore in SERPs, lucru ce indica faptul ca acest update este inca in curs de propagare:

update-google-116-17-jan

Data articol: 11 ianuarie 2016

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.