Update Google: Seturi de proprietati in Search Console

Pe 23 mai, Google a anuntat pe blogul oficial dedicat webmasterilor un feature nou in Search Console. Este vorba despre posibilitatea gruparii mai multor proprietati intr-un set, cu beneficiul direct ca in acest caz putem accesa datele agregate despre numarul de afisari in SERP si rata de click. Problema pe care o rezolva aceasta optiune este inconsistenta datelor, care pot sa fie disponibile pe un site pe variante precum www si non-www, https, amp, mobil, etc.

In acest moment, un set poate contine pana la 200 de site-uri, iar pentru a putea adauga o proprietate, trebuie sa aveti permisiuni cel putin de nivel Limitat. In cazul in care contul pe care este creat setul de proprietati pierde accesul la unul din site-urile aflate in el, intregul set devine inaccesibil. Totusi, datele vor continua sa se colecteze si in momentul redobandrii accesului, veti putea accesa aceste informatii.

Pentru crearea unui set de proprietati in Google Search Console, urmati acesti pasi:

  • accesati homepage-ul GSC si click pe butonul „Create a set”, din dreapta-sus;
  • puteti modifica numele implicit generat pentru acest set de proprietati;
  • adaugati site-urile pe care doriti sa le includeti in set, din lista celor la care aveti acces;
  • apasati „Save” pentru a finaliza procesul.

gsc_sets

Intr-un set se pot grupa si site-uri complet diferite, ca de exemplu in cazul unui brand international, cu site-uri pe domenii diferite, dedicate fiecarei tari in care acesta isi desfasoara activitatea. Google a anuntat ca optiunea va aparea progresiv in conturile din toata lumea, in urmatoarele zile.

Data articol: 25 mai 2016

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.