5+ bloguri SEO internaționale pe care trebuie sa le citesti, 2019

Internetul este plin cu mii de sfaturi despre cum să faci SEO. Despre ce este bine să faci și ce este bine să nu faci ca site-ul tău să se găsească în primele rezultate ale motoarelor de căutare. Suntem convinși că și tu ai găsit zeci de articole care îți promit poziția 1 din google, dacă respecți „tehnicile minune” recomandate. Însă, sunt cele mai corecte surse de informație?

Așa că, de această dată, ne-am propus să face o selecție a celor mai bune publicații internaționale de SEO unde vei găsi zilnic cele mai noi și de calitate știri din SEO:

#1. Search Engine Land

Dacă vrei cele mai noi știri despre digital marketing atunci Search Engine Land este „tărâmul” potrivit și eventual publicațiile surori Marketing Land și MarTechToday . Doi dintre cei mai buni experți SEO din lume, Danny Sullivan și Chris Sherman, sunt creatorii acestor surse inepuizabile de informații de cea mai bună calitate din digital marketing. Zilnic vei citi despre cele mai noi tehnici SEO prin care să-l convingi pe google că „tu” ești cel mai bun, vei afla ultimele noutăți propuse de cel mai folosit motor de căutare din lume, practic despre cum să duci afacerea din online la un alt nivel.

Ce zici, intrăm astăzi împreună pe Search Engine Land să vedem ce este nou în industria SEO 2019?

#2. Moz.com

Fără nicio exagerare putem spune că în momentul de față Moz.com are cea mai mare comunitate de oameni de marketing digital unde se distribuie cele mai multe infomații din SEO și inbound marketing. Aici vei găsi resurse aprofundate atât pentru cei aflați la început de drum în industria SEO dar și pentru specialiștii cu experiență care caută schimb de informații sau să afle ultimele trenduri din domeniu. Fondată în 2004, de Rand Fishkin și Gillian Muessig, Moz.com este o companie specializată în software de marketing, care se bazează pe vânzarea de abonamente de software de marketing digital.  

Pe moz.com vei găsit multe tool-uri foarte utile în SEO, dar și o comunitate de peste 1 milion de pasionați și specialiști din digital marketing. Poți folosi gratuit Mozrank dacă ești curios de scorul site-ului, dar vei găsi și o serie de tool-uri gratuite SEO care te pot ajuta să înțelegi evoluția și modul de funcționare al site-ului tău. Pe blogul Moz.com poți să citești articole despre ultimele trenduri în SEO scrise de cei mai buni experți, iar în secțiunea Resources găsești resurse de învățare SEO pentru orice nivel.

Accesul la comunitate se face gratuit prin înregistrarea pe site, o parte din tool-uri sunt gratuite, însă există și tool-uri care oferă date mai concrete care sunt contra cost.

#3. Google Blog

Este mai mult decât evident că dacă vrei să ții pasul cu ultimele noutăți SEO, să afli primul ultimele update-uri legate de algoritmii google, ar trebui să citești blogul celui mai folosit motor de căutare din lume. De exemplu, la începutul anului pe blogul oficial google pentru webmasteri au fost anuntate planurile de dezvoltare la noul Search Console. Acest instrument esențial în orice campanie SEO își dorește să ofere informații suplimentare precum: erori de crawling și de sitemaps, date mai detaliate prin URL inspection tool, date structurate (schema.org) și rapoarte dedicate în funcție de anumite domenii de activitate. Blogul google este clar una dintre publicațiile internaționale de SEO pe care ar trebui să o urmărești.

#4. Content Marketing Insitute

SEO înseamnă să creezi conținut care să fie indexat cât mai sus în motoarele de căutare. Pe scurt, când cineva caută ceva din domeniul tău de activitate, vrei ca site-ul tău să fie primul în primele rezultate returnate de algoritm, corect? Suntem convinși că știai deja acest lucru, dar am vrut să te convingem cât de important este marketingul de conținut pentru un business, oricare ar fi el.

Joe Pulizzi, fondatorul Content Marketing Institute (CMI), crede cu entuziasm că există o modalitate mai bună de comercializare a brandurilor și a produselor lor decât cum s-a făcut în trecut și prin articolele pe care le vei citi pe CMI o să te convingă de acest fapt. De la cele mai bune practici în SEO writing până la modul de realizare a celor mai bune strategii de content marketing pentru site-ul tău, precum o mulțime de resurse și evenimente din domeniu, pe toate le vei găsi pe CMI, așadar e musai una dintre publicațiile internaționale SEO de pus în Bookmarks.

#5. Hub Spot Blog

Cei mai mulți dintre noi știm despre HubSpot că este o platformă All in One în care sunt integrate cele mai utile tool-urile de marketing digital, astfel încât să ajute site-urile să atragă mai multi vizitatori, să convertească mai multe lead-uri și să le transforme în clienți. Însă, academia HubSpot este o sursă de învățare online excelentă dacă lucrezi în domeniul marketingului digital și vrei să-ți îmbunătățești continuu activitatea. Cei de la HubSpot sunt unii dintre cei mai buni promotori de indbound marketing, o abordare nouă care presupune atragerea clienților către produs și nu împingerea mesajului către consumator, cum se întâmpla acum câțiva ani. Blogul Hub Spot este o sursă de informație extraordinară, unde se produce conținut de calitate, de aceea îți recomandăm să-l treci în lista ta de publicații SEO de urmărit.

Nu e ușor să ții pasul cu evoluția algoritmilor și update-urilor din industria SEO, dar credem că una dintre cele mai bune modalități este să fii mereu la curent cu ce este nou în domeniu, urmărind cele mai cunoscute publicații internaționale SEO. Pentru că, trebuie să recunoaștem, SEO a devenit o știință, care pe lângă crearea unei strategii de conținut de calitate, pe lângă optimizările on-page și off page, atunci când te documentezi ajungi să cunoști cele mai fine detalii, și după cum se știe în detalii stă diferența.

Data articol: 17 mai 2019

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.