27+ de specialisti SEO pe care sa-i urmaresti pe Twiter, 2019

SEO este o un domeniu foarte dinamic, in care este esentiala conexiunea permanenta cu tot ceea ce este nou, la schimbarile produse in algoritmul motorului de cautare, dar si la studiile care se realizeaza in piata. Ai la dispozitie o multime de resurse pentru inspiratie. Acestea pot fi evenimentele dedicate industriei de digital, conferinte sau workshop-uri, ghiduri sau ebook-uri online realizate de profesionisti, site-uri de specialitate sau cursuri la care te poti inscrie. In acelasi timp, informatii valoroase poti afla de la influencerii internationali care zilnic impartasesc comunitatii lor pe Twitter articole, studii sau materiale gratuite cu cele mai noi informatii sau trenduri in materie de SEO. In acest articol, am selectat pentru voi 27 de specialisti SEO internationali pe care sa ii urmaresti pe Twitter!

#1. Rand Fishkin

Intrat în digital marketing prin 1993, Rand Fishkin a contribuit semnificativ în industria SEO, de aceea când vine vorba de menționarea celor mai buni specialiști SEO, Rand Fishkin este menționat printre primii. El este fondatorul și fostul CEO al Moz.com, poate cea mai cunoscută platformă și sursă de informație din industria SEO, care este de altfel în prezent și una dintre cele mai importante companii din lume. Rand Fishkin a fost adesea invitat să împărtășească cunoștințele sale cu echipele Google, Microsoft și Facebook. Mai mult, el a fost invitat de diferite universități din întreaga lume și este invitat ca speaker la cele mai importante evenimente de e-commerce din lume!

Dacă intenționezi să-ți construiești o carieră în SEO sau dacă vrei să afli ultimele trenduri din domeniu, trebuie musai să-l urmărești pe Rand Fishkin pe Twitter, Facebook și Linkedin.

#2. Neil Patel

Îndrăznim să spunem că Neil Patel nu are nevoie de nicio prezentare dacă lucrezi în digital marketing, pentru că e imposibil să nu fii auzit de fondatorul SEO Analyzer, SEO Quick Sprout, Crazy Egg, Hello Bar, KISSmetrics. Considerat un geniu al marketingului online, Neil Patel scrie și ține discursuri despre toate formele de marketing digital. Indiferent că vrei să înveți cum funcționează algoritmul de căutare google și cum să-ți urci site-ul în primele rezultate, cum să faci un audit SEO complet al unui site sau dacă vrei să afli ultimele trenduri în SEO, atunci clar trebuie să-l urmărești pe Neil Patel.

Forbes l-a inclus intr-un top al celor mai importanti 10 marketers, dar nu este singura distinctie pe care a primit-o. Este recunoscut de presedintele Obama si a fost inclus in top 100 de antreprenori sub 30 ani. Neil Patel este cu siguranta influencerul pe care trebuie sa il urmaresti in 2019 daca vrei sa afli ce va functiona anul acesta in materie de SEO si sfaturi pentru business-ul tau.

#3. Travis Wright

Travis Wright este un influencer de top care isi tine audienta aproape prin mixul de stiri si glume din industrie. Abordarea relaxata ii aduce numerosi ascultatori si pentru podcastul The Bad Crypto Podcast pe care il realizeaza.

#4. Matt Cutts

Matt Cutts a fost Head of the Webspam la Google. Are in acest moment 541.000 followers si numeroase resurse impartasite pe contul sau de Twitter.

#5. Andrew Shotland

Andrew Shotland a fost implicat in proiectul de lansare a prezentei online pentru NBC si Showtime. Unul dintre cei mai influente personalitati ale momentului, Shotland adauga continut despre industrie, dar si comentarii politice.

#6. Barry Schwartz

Barry Schwartz este un alt jucator important in zona de digital. Are numeroase interviuri publicate in Forbes, NBC sau alte publicatii importante din SUA. Vei gasi pe pagina lui numeroase materiale de studiu si insight-uri legate de algoritmul Google.

7. Brian Clark, Copyblogger

Brian Clark este fondatorul Copyblogger si o sursa de inspiratie si invatare pentru toti cei interesati de digital marketing. Posturile sale sunt de interes mai ales pentru cei care inteleg importanta continutului online si vor sa isi maximizeze vanzarile cu ajutorul unei strategii bazate pe content.

8. Shama Hyder, Founder Marketing Zen

Shama Hyder, CEO Maketing Zen, a fost nominalizata de Forbes in top 30 antreprenori sub de ani care merita atentia noastra. Asadar, unul dintre influencerii de top si o prezenta obisnuita la evenimentele de marketing digital.

#9. Jordan Kasteler

Jordan Kasteler este un consultant SEO independent recunoscut de industrie. Lucreaza in marketing si SEO inca din 2001 si are in portofoliu clienti importanti ca verstock.com, PETA si Hennessey. Posturile sale pe Twitter sunt o resursa importanta cu ajutorul careia te poti pune la curent cu tot ce este nou sau in tendinte.

#10. Mike Volpe

Mike Volpe este si el o sursa de inspiratie, iar contul lui de Twitter aduna 78,100 followers. Unul dintre influencerii de top, care posteaza in special resurse motivationale, materiale dedicate business-urilor si comentarii politice.

#11. Tim Soulo

Tim Soulo este Product Advisor la unul dintre cele mai cunoscute tool-uri de SEO – Ahrefs. Acesta este o prezenta constanta la conferinte internationale si autorul a numeroase studii SEO. Cu siguranta, unul dintre influencerii pe care trebuie sa ii urmaresti in 2019 daca iti doresti informatii legate de felul in care poti atrage mai mult trafic.

#12. Fili Wiese

Fili Wiese este in industrie de aproximativ 20 de ani. Si-a dovedit experienta lucrand ca inginer la Google si in departamentul de Search Quality. Daca esti interesat de informatii tehnice, cu siguranta Fili Wiese este unul dintre cei mai relevanti experti in domeniu.

#13. Keith Goode

Informatii tehnice poti afla si de la Keith Goode, un profesionist cu peste 10 ani experienta in marketing online la Dell and IBM.

#14. Paul Shapiro

Partener si director de strategie la Catalyst, Paul Shapiro este si fondatorul primei conferinte de SEO tehnic, TechSEO Boost. Postarile sale pe Twitter sunt foarte utile celor interesati de partea tehnica SEO.

#15. Casie Gillette

Casie Gillette este leaderul KoMarketing, o firma de marketing B2B, unde conduce strategia de digital marketing a clientilor din portofoliu. Pagina ei de Twitter este plina de resurse utile: interviuri, studii, recomandari.

#16. Melissa Fach

Melissa Fach este in industria de digital din 2006 si a fost implicata in campanii pentru SEJ, Moz, AuthorityLabs, Pubcon and SEMrush.

#17. Tom Capper

Tom Capper a fost economist inainte de a se implica in proiecte SEO in calitate de consultant. Urmarind pagina lui de Twitter vei fi la curent cu numeroase insight-uri tehnice SEO.

#18. Cyrus Shepard

Cyrus Shepard este scriitor, speaker si expert SEO care a lucrat pentru Moz. Acum conduce propria companie de consultanta SEO.

Fostul manager al departamentului SEO al companiei Moz.com, una dintre cele mai cunoscute platforme și surse de informație din industria SEO, Cyrus Shepard și-a deschis propria sa companie de SEO: Zyppy.com. Scopul său, spune Cyrus, este să „predea” SEO la un nivel mai puțin specializat pentru cei care își doresc să învețe, astfel propune conceptul EAT (Expertise, Authority, Trust) ca și direcție de prioritizare a celor 200 de factori de ranking recomandați de google. Dacă vrei să-l urmărești pe Cyrus Shepard o poți face pe Twitter, Facebook sau Linkedin.

#19. Brian McDowell

Brian McDowell si-a inceput cariera in 1990 si si-a dedicat cariera furnizarii de solutii SEO pentru companii, in special in zona de ecommerce.

#20. Matt Siltala

 

Matt Sitala este speaker, antreprenor, fotograf si pasionat de digital marketing. Pe langa pagina de Twitter, Matt realizeaza un podcast saptamanal dedicat industriei de marketing.

#21. Brian Dean

Brian Dean este văzut ca o armată de oameni când vine vorba de „lupta” SEO. Blogul acestui specialist SEO internațional este o sursă de informații proaspete și acționabile, cu strategii unice care pot fi aplicate de orice site web care își dorește rezultate pe măsură. Brian Dean este unul dintre cei mai buni experți SEO, în special în strategiile de linkbuliding.

#22. Wil Reynolds

Pasiunea extraordinară a lui Wil Reynolds pentru marketingul digital este incontestabilă. Cariera în digital marketing a început-o prin 1999 și în tot acest timp a ajuns să fie considerat unul dintre cei mai buni specialiști SEO din industrie. Ulterior, a devenit asociat principal al agenției SEER interactive, care este o firmă de consultanță SEM / SEO din Philadelphia. În plus, Wil este un speaker extrem de carismatic care oferă informație de calitate „ambalată” într-un mod unic, amuzant, încât e imposibil să nu te întrebi dacă ești la un spectacol de comedie sau la un eveniment SEO. Îl poți urmări pe Wil Reynold pe conturile sale de socializare: Twitter, Facebook sau Linkedin.

#23. Danny Sullivan

Danyy Sullivan a început să scrie despre SEO prin aprilie 1996. În prezent este unul dintre cei mai buni specialiști SEO la nivel internațional și lucrează pentru google, scrie pentru Search Engine Land și Marketing Land unde oferă sugestii briliante despre SEO și SEM.

Îl poți urmări pe Danny pe rețelele de socializare cunoscute Twitter, Linkedin și Facebook.

#24. Aleyda Solis

Aleyda Solis este considerată în prezent unul dintre cei mai buni consultanti SEO la nivel global, având o vastă experiență în SEO. De mai bine de 10 ani lucrează ca specialist în optimizarea motoarelor de căutare pentru companii europene, americane și latino-americane. Fondatoarea agenției Orainti este de părere că trebuie să testezi orice, chiar și așa-zisele practici bătute în cuie.

#25. Hannah Thorpe

Fondatoarea agenției de digital marketing FOUND. Hannah Thorpe este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în crearea de campanii SEO care combină aspectul tehnic cu content marketing pentru a maximiza ROI-ul clienților. Hannah este un speaker cu multă experiență în spate de aceea vorbește adesea în cadrul multor evenimente de profil despre subiecte diverse din SEO de la importanța rezolvării problemelor tehnice până la strategiile cele mai bune pentru a crea campanii integrate de marketing.O poți urmări pe Hannah Thorpe pe profilele ei de Linkedin sau Twitter.

#26. Dharmesh Shah

Co-fondatorul și actualul CTO (Chief Technology Officer ) Hub-Spot, una dintre cele mai bune companii de marketing din lume, Dharmesh Shah poate fi supranumit maestrul inovației și ideilor. Dharmesh este unul dintre cei mai buni experți în domeniul digital marketing din lume și un speaker cu o elocvență și carismă foarte apreciate de public.

Dacă vrei să fii la curent cu recomandările lui Dharmesh Shah îl poți urmări pe Linkedin și Twitter.

#27. Ann Smarty  

Ann Smarty este community manager al companiei Internet Marketing Ninja, SEOchat și Threadwatch, fondatoarea a numeroase companii precum MyBlogGuest, MyBlogU, ViralContentBee, TwChat și expert pentru Search Engine Rankings Factors din cadrul companiei Moz.com. Consultant în digital marketing timp de 10 ani, Ann Smarty a devenit recunoscută în special pentru ideile ei inovatoare.

Aceasta este lista noastră de specialiști internaționali SEO pe care îi urmărim, așteptăm cu mare interes și recomandările tale in comentarii!

 

 

 

Data articol: 17 mai 2019

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.