10+ cărți SEO recomandandate de specialistii SEO DWF, 2019

Dacă te-ai dăruit trup și suflet creării de conținut pentru un website sau blog și apoi ai descoperit că nu ai obținut traficul pe care-I merita, nu ești singurul.” spune Caimin Jones în cartea sa Seo Step-by-Step, una dintre puținele cărți SEO tradusă în limba română. Să fii pe primul loc în google este dorința oricărui om de marketing și administrator de site. Pentru prima poziție luptăm toți cu toate armele posibile. Dar ce faci când nu știi de ce arme ai nevoie?  Îți spunem noi. Apelezi la cei mai buni dintre cei buni și la sfaturile prețioase pe care aceștia le împărtășesc în cărțile lor.

Dacă ești în căutarea celor mai bune informații din domeniul optimizării pentru motoarele de căutare, iată 10 carți SEO care nu ar trebui să-ți lipsească din biblioteca personală:

 

#1. The Art of SEO: Mastering Search Engine Optimization

de Eric Enge, Stephan Spencer, Jessie C. Stricchiola

Se spune că aceasta este una dintre principalele cărți necesare dacă lucrezi în industria SEO. Noi credem că indiferent dacă ești un începător SEO sau un profesionist, The Art of SEO este o carte minunată pentru a înțelege domeniul sau pentru a-ți perfecționa anumite abilități la care nu ai avut timp să lucrezi îndeajuns. Eric Enge vorbește despre elementele de bază ale motoarelor de căutare: istoricul lor, modul în care acestea evaluează conținutul și cum văd motoarele de căutare site-urile atunci când crawlere-le caută informații.

Oferă de asemenea informații solide în ceea ce privește planificarea unui audit SEO, etapele de implementare a acțiunilor de optimizare, analiza cuvintelor cheie, de ce este important să ai un site user friendly, ce rol au marketingul de conținut și social media în SEO.

#2. SEO 2019. Learn Search Engine Optimization With Smart Internet Marketing Strategies: Learn SEO with smart internet marketing strategies,

Adam Clarke

Dacă vrei să ai succes în 2019, să te poziționezi cât mai sus în căutările Google și să obții trafic enorm în site, ar trebui să lucrezi diferit de ceilalți. Adam Clarke ne spune secretul și strategiile lui în cartea SEO 2019. Linkurile au în continuare cel mai important factor de ranking în Google. În cartea sa, Adam Clarke dezvăluie cele mai eficiente metode de linkbuilding fără a primi penalități.

Vei găsi de asemenea lecții valoroase despre growth hacking în social media, 25 de instrumente SEO mai puțin cunoscute dar foarte utile, vei afla presupunerile personale ale autorului despre algoritmul Google și lucrurile pe care ar trebui să le știi despre Google Mobile First Index. La final, vei primi un capitol bonus în care Clarke oferă un ghid introductiv pentru publicitatea PPC Google.

#3. SEO Step-by-Step – Caimin Jones

Scrisă într-un limbaj simplu, potrivită pentru specialiștii Seo la început de drum, cartea SEO Stept-by-Step se concentrează pe strategii pe care oricine poate sa le urmeze și care nu atrag nicio interdicție din partea Google. Materialul a fost revizuit de multe ori de către autoare, tocmai pentru a se asigura că este cel mai simplu ghid posibil de SEO.

Într-o serie de tutoriale extrem de elocvent redate, vei învăța cum să găsești cuvintele cheie relevante pentru business-ul tău (de ce să alegi mai degrabă long tail keywords decât short tail keeywords), cum să creezi conținut pe care userii dar și motoarele de căutare îl iubesc, cum să-ți optimizezi site-ul on-page pentru a obține maximum de trafic, de ce e important să crești viteza de încărcare site-ului tău etc.

#4. Search Engine Optimisation Secrets – Danny Dover

Din nicio listă de cărți SEO, pe care ar trebui să le citești dacă lucrezi sau vrei să lucrezi în digital marketing, nu ar trebui să lipsească Search Engine Optimisation Secrets a lui Danny Dover. Ce găsești în această carte: o explicație aprofundată a tehnicilor SEO standard (cum sunt optimizarea On-page, optimizarea off-page și linkbuilding), însoțită de exemple din lumea reală.

Danny Dover este un specialist seo renumit, a fost liderul seo de la Moz.com, și s-a ocupat de optimizarea pentru site-uri recunoscute la nivel mondial precum Facebook, Microsoft, Comcast, dar și pentru companii din Fortune 500. Așadar, dacă vrei să afli cum să faci un audit SEO profesionist, care sunt tacticile pe care le utilizează liderii SEO actuali, cum să spionezi tehnicile concurenților, aceasta este cartea potrivită.

#5.  SEO for Growth in 2019: Strategies to Stay Ahead in the Changing World of Digital Marketing – Matthew Bartnik

În această lume digitală, unde concurența este acerbă, trebuie să găsești în timp util modurile cele mai inteligente și mai eficiente de a te poziționa pe primele poziții în rezultatele motoarelor de căutare. Strategiile se schimbă permanent de aceea trebuie să fii mereu la curent cu ultimele tendințe.

O carte SEO care conține cele mai noi trenduri în domeniu este SEO for Growth in 2019, din care vei afla totul despre optimizarea mobilă, inteligența artificială, conținutul de calitate, rezultatele Google optimizate, geolocația, PPC și publicitatea plătită, marketingul social media, brandingul de conținut și multe alte subiecte importante.

#6. SEO SECRETS 2019: The Ultimate Guide on how to Mastering Search Engine Optimization FAST! – Phillip Rusell

Vrei să-ți lărgești rapid orizonturile în domeniul SEO? Atunci ai nevoie de o carte care se citește rapid. Potrivit lui Phillip Rusell, SEO nu este la fel de greu cum crezi. Odată ce știi secretul, este foarte ușor. Această carte SEO te va ajuta să cunoști toate aspectele legate de optimizarea motorului de căutare Google.

Vei învăța cum funcționează căutarea Google, 3 sfaturi SEO eficiente pentru anul 2019, instrumente gratuite de utilizat, sfaturi de căutare a cuvintelor cheie pentru 2019, 17 tehnici de optimizare on-page, 4 strategii de backlinking, și alte lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre SEO local, Youtube SEO și alte tehnici SEO pentru 2019.

#7. SEO 2019: Actionable, Hands-on SEO, Including a Full Site Audit – Dr. Andy Williams

Pe lângă faptul că această carte SEO este un ghid avansat în optimizarea motoarelor de căutare pentru 2019 este și unul dintre cele mai bune cărți vândute pe Amazon. Dr Andy Williams este de părere că dacă urmezi tehnici greșite și depășite vei pierde poziția în clasament. Un bun specialist rămâne conectat la prezent, oferă conținut de calitate și se concentrează pe autoritatea site-ului său, în ciuda oricăror schimbări algoritmice din viitor. „Calitatea” trebuie să fie mantra personală a fiecăruia!

#8. Ultimate Guide to Link Building – Eric Ward, Garrett French

Internetul de astăzi este format din trilioane de linkuri. Expertul în linkbuilding Eric Ward furnizează răspunsurile la întrebările legate de cum să găsești cele mai bune metode de obținere de linkuri către site-ul tău, care nu doar că pot fi clasate în SERP, ci pot genera un volum imens de trafic din site-uri conexe.

Oferind tehnici mai puțin cunoscute pentru crearea de linkuri prin platforme sociale, bloguri, parteneriate, relații publice, articole și multe altele, Ward ne învață tehnici de linkbuilding care vor maximiza link-urile de calitate către site-ul nostru, dar și ce metode ar trebui să evităm.

#9. SEO for Growth: The Ultimate Guide for Marketers, Web Designers & Entrepreneurs – John Jantsch and Phil Singleton

Prima parte a cărții oferă o explicație amănunțită a motoarelor de căutare, a algoritmilor și a modificărilor de design al site-ului, astfel încât să poți înțelege modul în care Google „gândește”. Ulterior vei găsi strategii de analiză de care ai nevoie pentru a face SEO corect și tehnici specifice pe care le poți utiliza în fiecare etapă a unui business.

Dar, vei afla și cum să creezi conținut și cum să-ți faci un plan editorial, cum să-ți construiești și să-ți gestionezi reputația online mai ales atunci când primești recenzii negative sau cum să te folosești de publicitatea PPC în modul cel mai eficient din punct de vedere al costurilor.

#10. 3 Months to No.1: The 2019 „No-Nonsense” SEO Playbook for Getting Your Website Found on Google – Will Coombe

3 Months to No.1 este o carte care nu conține secrete SEO pe care nu le-ai găsi oriunde pe internet, însă le structurează într-un mod atât de coerent încât poți fi începător în domeniu și garantat vei înțelege despre ce este vorba. Perspectiva sa asupra optimizării SEO a site-ului tău este accesibilă și foarte realistă și recunoaște că nimeni în afara celor care lucrează la departamentul google nu știe secretele din spatele algoritmilor motorului de căutare.

Nu există niciun șiretlic magic pentru SEO, este însă o mulțime de lucruri mici care împreună fac o mare diferență și Will Coombe spune exact acest lucru și care sunt aceste lucruri mici.

SEO a devenit un canal de marketing esențial pentru orice business, mai ales că regulile s-au schimbat în ultimii ani. Și se vor schimba în continuare. Nu ai cum să ai o prezență online puternică fără să fii acolo unde sunt cei mai mulți oameni: pe primele poziții în google. Cum faci acest lucru? Făcându-ți ție însuși o favoare: învățând de la cei mai buni, din cărți SEO unde vei găsi sfaturile practice ale celor mai pregătiți specialiști din domeniu.

Data articol: 13 mai 2019

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.