Homex publica zilnic peste 150 de produse noi, documentate prin crowdsourcing

Despre Proiect

Compania Homex, specializata in decoratiuni interioare si accesorii pentru casa, ofera clientilor sai o gama larga de produse, adaugand zilnic peste 150 de produse noi pe site, de la 80 de furnizori. Din momentul in care se primesc feed-urile de produse si pana la publicarea produselor pe site, fiecare produs trebuie sa treaca printr-un proces indelungat – de la adagarea de tag-uri, la asocierea de atribute specifice platformei si categoriei din care face parte produsul si realizarea unor scurte review-uri.

Provocarea :

Intreg procesul de documentare, categorizare si etichetare de produse necesita mult timp, creand o presiune mare asupra echipei. In plus, numarul de produse poate varia semnificativ de la o zi la alta, ceea ce duce la un dezechilibru in gestionarea resurselor.

Solutia clasica :

Procesarea noilor produse in intern ar insemna alocarea unei echipe de 5 persoane in zilele mai aglomerate si 2 sau 3 persoane dedicate in restul timpului.

Problemele depistate:

  • Personalul insuficient – datorita volumului mare de produse noi ce urmeaza in fiecare zi sa fie publicate pe site, personalul actual al companiei nu ar fi putut indeplini sarcinile la timp
  • Timp indelungat – paginile nu puteau fi indexate la timp iar Homex risca sa ramana in urma pietei
  • Costuri ridicate – angajare unor oameni noi si largirea echipei nu ar s-ar fi justificat din perspectiva costurilor, deoarece volumul de lucru varia destul de mult si ar fi existat riscul ca timpul acestora sa fie ocupat doar intr-o mica proportie in anumite zile

Solutia noastra:

Prin integrarea sistemului de Crowdsourcing la platforma de e-commerce, fiecare produs nou intra imediat intr-un flux de procesare automat, gestionat de un grup preselectat de utilizatori.

Pentru asigurarea calitatii task-urilor, fiecare actiune este validata de utilizatori diferiti. Pe baza unei imagini si a unei descrieri a produsului, fiecare utilizator adauga 3 expresii relevante pentru produs (tag-uri) si alege atributele potrivite, precum culoare, dimensiune si brand-ul produsului.

Timpul mediu de procesare din momentul in care sosesc produsele de la furnizori si pana la publicarea acestora pe site este de 8 minute/ produs. In ultimele 3 luni au fost astfel procesate cu succes peste 5000 de produse.

 

Rezultatele si Avantajele Clientului

  • Rapiditate – indexarea unui produs dureaza 8 minute, lucrand concomitent un grup mare de utilizatori
  • Salabilitate –  indiferent de volumul de produse primite, se aloca resursele necesare
  • Costuri reduse – clientul plateste doar pentru rezultatul final
  • Asigurarea calitatii – fiecare task este validat de 3 oameni diferiti
Data articol: 24 iunie 2015

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.