Schimbare in Google, la cel mai inalt nivel: Alphabet

Google a anuntat ieri infiintarea unei noi entitati, denumita Alphabet. Aceasta este o companie de tip umbrela, care va incorpora atat Google, cat si celelalte companii ale gigantului din Mountain View, California. Noua organizatie va fi condusa chiar de Larry Page ca CEO si de Sergey Brin in rol de Presedinte. La Google a fost numit CEO Sundar Pichai.

Motivul declarat al acestei schimbari este nevoie unei mai bune organizari, in conditiile in care domeniile de activitate in care s-a implicat Google sunt acum foarte diversificate: pe langa motorul de cautare, care este in continuare „inima” companiei, exista divizii de robotica, genetica, meteorologie, constructie de masini etc. Toate aceste directii vor fi gestionate de CEOs dedicati, iar Page si Brin se vor implica in continuare in strategia fiecarei divizii.

Aceasat modificare nu va avea impact in SEO, fiind o mutare strategica, la nivel de organizare a companiei. In masura in care apar totusi indicii in acest sens, vom prezenta pe larg modificarile.

Interesant: domeniul oficial al noii companii este abc.xyz, nu alphabet.com (detinut de BMW) sau abc.com (detinut de compania americana omonima de cablu tv).

Data articol: 11 august 2015

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.