Cu echipa DWF la Laser Tag și Escape Room. O altfel de „ieșire după program”

Munca fără distracție ne plictisește și ne face să fim la rândul nostru plictisitori. De aceea, la DWF nu doar lucrăm împreună, ci ne și distrăm împreună. Uneori ieșim la o terasă ca să mâncăm prânzul cu colegii, alteori ne vei găsi savurând împreună o bere la finalul programului sau vizionând un film la cinema. Mai mergem și în team building, dar despre asta o să vă povestesc poate altădată, acum vreau să vă spun cum ne-am distrat cu echipa la LaserMaxx, în AFI Cotroceni.

 

iesire_echipa_lasermaxx

 

Înainte de-a trece la subiect, trebuie să fac însă o mărturisire. Eu nu sunt genul care să iasă la distracție „cu gașca” și nici nu-mi prea surâdea ideea unor experiențe de tipul Escape Room sau alte aventuri de genul ăsta. De data asta am zis să încerc totuși, să văd și eu cum e (mă gândeam că dacă nu o să-mi placă, aveam măcar o scuză, ca să refuz data viitoare invitația, în cunoștință de cauză!), așa că am mers cu colegii la LaserMaxx, unde am luat parte la două provocări: Laser Tag Arena și Escape Room.

Habar nu aveam care sunt regulile celor două jocuri și, nu știu de ce, dar îmi imaginam că la Laser Tag trebuie să tragi în jucători cu niște bile sau așa ceva și că sigur este dureros. Mda… așa e când ai prejudecăți, recunosc, mea culpa! M-am bucurat să aflu că nu este deloc așa și că întregul joc Laser Tag este mult mai interesant și mai dinamic decât mi-aș fi închipuit. Ne-am împărțit în două echipe și ne-am urmărit unii pe alții printr-o zonă foarte frumos amenajată, exact ca într-un joc video. Totul într-o atmosferă care ne creștea și mai mult adrenalina, pe o muzică dinamică și într-o „zonă de război” foarte slab luminată, întortocheată ca un labirint. 

 

escape_room_echipa

 

Jucam pentru prima dată, așa că a durat ceva până când m-am obișnuit și am reușit să obțin și eu câteva puncte, „împușcându-mi” colegii. Am fost împărțiți în două echipe și am crezut că va conta numai punctajul echipei, nu cel individual, așa că am încercat să-i ajut cât mai mult pe colegii din echipa mea, să-i apăr de „ceilalți” și să asigur „foc de acoperire” (orice ar fi însemnând asta). De aceea, am pierdut foarte multe vieți (nu știu dacă așa se spune), iar la final am ieșit pe unul dintre ultimele locuri, pentru că – surpriză! – nu a contat punctajul echipei, ci doar punctele obținute de fiecare jucător în parte. Iar asta a fost foarte tare, pentru că dacă n-am fi jucat în echipe și ar fi fost fiecare pe cont propriu experiența nu ar mai fi avut același farmec.

 

Pot să mă laud chiar că am ajutat și o colegă din echipa adversă, care era la fel de începătoare ca și mine și nu înțelesese cum trebuie să folosească arma. Am mai învățat că, într-adevăr, cea mai bună apărare este atacul și că dacă stai ascuns pe undeva nu vei păți probabil nimic rău, dar nici nu vei obține puncte, adică nu ți se va întâmpla niciodată nimic bun.

 

Prin urmare, a fost o experiență deosebită pentru mine, care m-a ajutat să interacționez cu colegii și altfel. Următorul pas, firesc, a fost să descifrăm împreună misterele de la Escape Room, unde trebuia să-l trezim la viață la gigantul RoboMaxx. Aici nu ne-am descurcat noi prea bine, dar cel puțin ne-am distrat de minune și până la urmă am terminat provocarea, cu ajutorul celor de la Lasermaxx, care ne-au oferit indicii și au venit să ne scoată „din capcană”. 

 

Pentru mine cel puțin, concluzia experienței de la Escape Room a fost că esențial este să încerci, să te străduiești cât poți și să iei de la fiecare coleg tot ce are el mai bun. Unii se implică mai mult, preiau inițiativa și acționează, alții preferă să stea deoparte și să observe, să se gândească la soluții, iar alții pun mâna pe telefon și cer indicii, adică „ajutor”, cum s-ar spune. Fiecare își aduce astfel o contribuție care este la fel de importantă pentru bunul mers al echipei. 

 

lasermaxx

 

În concluzie, dacă vreți să ieșiți într-o seară cu colegii și v-ați săturat de cluburi și restaurante, luați parte la o experiență de tip Escape Room sau Laser Tag. O să vă distrați mai bine și veți descoperi lucruri neștiute despre oamenii alături de care lucrați zi de zi.

Data articol: 23 ianuarie 2020

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.