Antreprenoria Masterclass #1 – Atitudine și viziune antreprenorială

Antreprenoria Masterclass #1 DWF

Seria de evenimente găzduite de DWF în luna martie a cuprins un masterclass de mare clasă, marca Antreprenoria, proiectul de mentorat al Fundației Romanian Business Leaders (RBL).

Contextele de învățare și conectare marca Antreprenoria sunt oportunități excelente pentru oamenii de afaceri ce vor să-și dezvolte spiritul antreprenorial și companiile pe care le conduc. Speakerii întâlnirii au fost Silviu Hotăran (co-fondator Hansen Beck), Sergiu Neguț (co-fondator fintechOS), Marius Ștefan (co-fondator Autonom).

Silviu Hotăran a punctat faptul că succesul este o funcție de imaginație și voință, iar în calea reușitei sunt trei tipuri de obstacole: ale propriei persoane, care depind de „celălalt” și cele de mediu. Cel mai practic este sa le abordăm mai întâi pe cele care țin de propria persoană, de aceea este important să identificăm ce blind spots avem fiecare dintre noi și care ne sunt stâlpii de încredere.

Sergiu Neguț a inițiat un exemplu de scalare a afacerii, prin viziunea antreprenorială “other people’s work, money, wisdom” și ca demers al CFO-ului: cum poate crește un business prin finanțare. De asemenea a detaliat pașii de implementare a planurilor de tip stock option, ce oferă posibilitatea de participare a angajaților la capitalul unei societăți și creează noi oportunități de retenție a personalului, implicare și dezvoltare prin stimularea performanței.

Marius Ștefan a punctat importanța diversificării ca vector de creștere pe termen lung a afacerii, mai ales pentru business-uri cu poziție relevantă în piață, pe nișa inițială. În acest scop se impune analiza constantă a clienților, furnizorilor, competitorilor. Astfel se poate identifica acel indicator esențial pentru un model de business. Se pun bazele unei viziuni coerente, prin care să poată fi integrate oportunitățile ce apar în piață și totodată să fie create sisteme flexibile, pentru acțiuni proactive și corecții ale erorilor.

Participanții la masterclass au beneficiat de ghidaje profesionale pentru dezvoltarea proiectelor de business, într-un context de învățare interactiv, bazat pe dialogul dintre vorbitori și colegii antreprenori din sală.

Cresc antreprenorii, crește România – aceasta este viziunea Antreprenoria. Acestea sunt și valorile DWF, bazate pe un business responsabil, în care nu doar adăugăm valoare, ci multiplicăm beneficiile și investiția clienților.

Data articol: 19 aprilie 2023

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.