Curatare Date / Data Cleansing
Actualizarea bazelor de date si identificarea datelor incorecte
Solutii scalabile pentru verificarea datelor si actualizarea informatiilor cu operatori umani, prin crowdsourcing.
Curatare Date
Chiar si cel mai puternic algoritm nu iti poate asigura acuratetea datelor.
Baza de date este cel mai valoros bun al unei companii. De la informatii despre clienti si prospecti, la produse, furnizori si detalii financiare, aceste date pot ajuta compania ta sa se dezvolte sau pot duce la crearea unor situatii critice daca acuratetea lor lasa de dorit.
Prin solutiile de crowdsourcing, iti punem la dispozitie o comunitate de peste 200.000 de oameni gata sa analizeze datele, sa identifice duplicatele si erorile sau sa valideze corectitudinea acestora. Sistemul nostru asigura confidentialitatea datelor si calitatea rezultatului final in proiecte complexe de data curation.
Ce Inseamna Data cleansing / data scrubbing pentru afacerea ta:

“Inacuratetea datelor este principalul motiv pentru care 40% din initiativele de business nu reusesc sa-si atinga obiectivele. “

Gartner

Pentru ce se folosesc solutiile de curatare date?

Actualizare bazei de date cu contacte din CRM
Curatarea catelor prin crowdsourcing se poate aplica in cazuri in care fisa contactelor tale contine informatii gresite, incomplete sau duplicate ori ai nevoie ca datele dintr-un camp sa fie prelucrate sub forma unor campuri distincte; daca vrei sa identifici si sa inlaturi companiile care nu mai sunt active pe piata, etc
Crearea de corespondente intre doua liste
Daca ai 2 liste cu informatii pe care vrei sa le asociezi, insa operatiunea nu se poate automatiza, crowdsourcing-ul este solutia potrivita. Trebuie doar sa indici o metoda de lucru si mii de oameni vor procesa manual informatiile, pentru a finaliza proiectul.
Documentare de produse
Poti utiliza operatori umani gestionati prin crowdsourcing aaca ai o descriere a produselor si vrei sa o transformi in atribute specifice, pentru a putea utiliza filtre.
Validarea si curatarea datelor din cadrul unui ERP
Daca s-a pierdut acuratetea datelor prin importarea acestora din diverse alte sisteme sau daca angajatii tai nu au acordat atentia necesara introducerii unor informatii noi, o echipa de operatori umani gestionati prin crowdsourcing pot curata datele pe care le ai.
Exemple de proiecte ce implica data scrubbing si data curation, realizate prin crowdsourcing:
Documentare de produse petru un magazin online. Sunt alocate atribute precum culoare, dimensiuni, materiale etc.
Identificarea paginilor corespondente dintr-un site pentru 35.000 de produse, in contextul migrarii pe o noua platforma.
Cum functioneaza
curatarea datelor/ data cleaning prin crowdsourcing:
1
Realizam un audit asupra setului de date initial, pentru a evalua posibilitatea curatarii datelor prin crowdsourcing.
2
Un specialist stabileste workflow-ul proiectului si construieste suita de joburi care se vor distribui in crowd.
3
Distribuim micro-taskurile de curatare date in platforma de crowdsourcing, conform rutinelor stabilite anterior.
4
Monitorizam in timp real executarea taskurilor si validam datele primite, pentru a le asigura calitatea si acuratetea.
Dupa ce se finalizeaza colectarea tuturor datelor de la utilizatorii sistemului, procesam informatiile si livram rezultatele finale catre client. Cu o forta de munca de ordinul zecilor de mii de oameni simultan, majoritatea proiectelor de curatare date (data cleaning, data scrubbing sau data curation) se finalizeaza in cateva ore. Pentru mai multe informatii cu privire la solutiile DWF de curatare date din surse imposibil de procesat in mod automat, ne puteti contacta folosind formularul de mai jos. Va invitam sa cititi articole dedicate acestui subiect pe blogul DWF.
Avantajele prelucrarii datelor prin crowdsourcing:
 • 1
  Rapiditate
  Taskurile tale sunt rezolvate de mii de oameni ce lucreaza simultan, coordonati de sistemul nostru de crowdsourcing. Intr-o singura ora, proiectul dvs. poate avansa cu echivalentul mai multor luni de munca, daca la el ar fi lucrat o singura persoana.
 • 2
  Scalabilitate
  Ai la dispozitie o forta de munca ce se adapteaza nevoilor tale. Fie ca proiectul tau necesita 100 sau 1.000 de ore de munca, tehnologia noastra va livra rezultatul final in cel mai scurt timp.
 • 3
  Costuri reduse
  Platesti doar pentru rezultatul final si nu ai nevoie sa angajezi persoane noi in companie. Nu ai nevoie de o echipa tehnica interna pentru procesarea datelor prin crowdsourcing.
 • 4
  Asigurarea calitatii
  Raspunsurile oamenilor care lucreaza la proiectul tau trec printr-un sistem de asigurare a calitatii cu nivele multiple de validare, astfel incat sa primesti cele mai bune rezultate.

Vrei sa vezi cum poti utiliza crowdsourcingul in proiectele tale?

Obtine un audit gratuit!