Colectare Date & Data mining

Solutii avansate pentru web scraping de date nestructurate
Te-ai gandit vreodata cum poti obtine numarul de telefon al tuturor magazinelor online din Romania singura zi?
Colectare date si Data mining prin Crowdsourcing
Digital Workforce iti pune la dispozitie cea mai mare forta de munca din Romania.
Crowdsourcingul este o solutie scalabila de data mining si web scraping pentru informatii nestructurate, care se adapteaza nevoilor tale in orice moment. Nu ai nevoie sa blochezi timpul colegilor si nici sa angajezi temporar oameni noi.
Indiferent daca ai nevoie de adrese de email, date despre companii, conturi de social media, concepte cheie extrase din diverse materiale, acum poti externaliza rapid taskuri catre o comunitate de 200.000 de oameni gata sa lucreze pentru tine. Putem realiza data mining atat pe web, cat si in fisiere pdf sau alte resurse.
Cum functioneaza un proces de data scraping prin Crowdsourcing?

“Today, data collection is the bottleneck for many enterprise decision-making processes. To overcome the collection bottleneck, enterprises are beginning to use crowdsourcing: engaging large groups of people to provide the needed data.“

WIRED Magazine

Pentru ce se folosesc solutiile de colectare de date?

Date despre companii
Daca vrei sa creezi campanii de marketing dedicate si ai nevoie de datele de contact ale companiilor din nisa ta, crowd-ul colecteaza rapid informatiile pe care le doresti (nume, adresa, telefon, orar de lucru, etc) din mediul online sau din sursele specificate
Informatii din social media
Daca vrei sa identifici profilele de social media (Facebook, Twitter, Instagram etc) ale clientilor tai, poti folosi crowdsourcingul, pornind de la numele persoanei si/sau adresa de mail. Si nu doar atat. Te ajutam sa identifici anumite mesaje sau poze pe care acestia le posteaza.
Detalii despre produse
Daca ai un magazin online si vrei sa creezi descrieri unice pentru produsele tale, te ajutam in procesul de documentare a acestora, colectand din sursele specificate sau din mediul online informatiile de care ai nevoie (marime, culoare, aplicatii, etc).
Informatii din materiale video
Daca vrei sa extragi nume de persoane, localitati sau alte concepte cheie dintr-o arhiva de materiale video sau audio, crowdsourcingul este solutia ideala pentru a obtine aceste informatii rapid si la costuri scazute.
Date reale din piata
Daca vrei sa vezi modul in care este perceput brandul sau produsul tau in cadrul anumitor segmente de public, poti folosi crowdsourcingul pentru obtinerea informatiilor relevante. Persoanele accesibile prin platforma de crowdsourcing pot apela la prieteni, cunostinte si familie pentru a-ti oferi datele de care ai nevoie
Exemple de proiecte realizate prin crowdsourcing de colectare date & data mining:
Identificarea profilelor de Facebook, Twitter si Instagram pentru 20.000 de persoane + cautarea unor imagini in feedul fiecareia.
Identificarea paginilor corespondente dintr-un site pentru 35.000 de produse, in contextul migrarii pe o noua platforma.
Cum functioneaza
colectarea de date/ data mining prin crowdsourcing:
1
Realizam un audit asupra setului de date initial, pentru a evalua compatibilitatea cu procesarea prin crowdsourcing.
2
Alocam un account manager care stabileste workflow-ul proiectului si construieste suita de joburi care se vor distribui in crowd.
3
Distribuim micro-taskurile in platforma de crowdsourcing, catre segmentul demografic relevant sau conform cerintelor stabilite anterior.
4
Monitorizam in timp real executarea taskurilor si validam raspunsurile primite, pentru a asigura calitatea si acuratetea datelor colectate.
Dupa colectarea tuturor raspunsurilor de la crowd, procesam datele si livram rezultatele finale catre client. Cu o forta de munca de ordinul zecilor de mii de oameni simultan, majoritatea proiectelor de colectare date se finalizeaza in cateva ore. Pentru mai multe informatii cu privire la solutiile DWF de colectare date, data mining, data crawling sau data scraping din surse imposibil de procesat in mod automat, ne puteti contacta folosind formularul de mai jos. De asemena, va invitam sa cititi articolele publicate pe blogul DWF, in categoriile "Crowdsourcing" si "Studii de caz".
Avantajele prelucrarii datelor prin crowdsourcing:
 • 1
  Rapiditate
  Taskurile tale sunt rezolvate de mii de oameni ce lucreaza simultan, coordonati de sistemul nostru de crowdsourcing. Intr-o singura ora, proiectul dvs. poate avansa cu echivalentul mai multor luni de munca, daca la el ar fi lucrat o singura persoana.
 • 2
  Scalabilitate
  Ai la dispozitie o forta de munca ce se adapteaza nevoilor tale. Fie ca proiectul tau necesita 100 sau 1.000 de ore de munca, tehnologia noastra va livra rezultatul final in cel mai scurt timp.
 • 3
  Costuri reduse
  Platesti doar pentru rezultatul final si nu ai nevoie sa angajezi persoane noi in companie. Nu ai nevoie de o echipa tehnica interna pentru procesarea datelor prin crowdsourcing.
 • 4
  Asigurarea calitatii
  Raspunsurile oamenilor care lucreaza la proiectul tau trec printr-un sistem de asigurare a calitatii cu nivele multiple de validare, astfel incat sa primesti cele mai bune rezultate.

Vrei sa vezi cum poti utiliza crowdsourcingul in proiectele tale?

Obtine un audit gratuit!