Analist Date
Solutii de crowdsourcing pentru analiza datelor
Analist de date
Fiecare companie stocheaza milioane de date: de la informatii despre clienti si prospecti, la activitatea angajatilor, informatii financiare, de marketing etc. Toate aceste date detin cheia succesului unei companii. Analizarea si procesarea lor poate duce la crearea de oportunitati de business, reprezentand fundamentul in baza caruia se iau decizii informate.
Insa in procesul de analizare si vizualizare a datelor intampinam adesea mari provocari datorate atat insuficientei datelor cat si a modului nestructurat in care acestea se afla. Tehnologia si automatizarea joaca un rol important in clasificarea datelor insa exista limitari evidente unde doar interventia umana poate face diferenta.
De aceea, solutia noastra de crowdsourcing iti pune la dispozitie o comunitate de peste 200.000 de oameni care te ajuta sa colectezi, cureti si clasifici datele, cu un mare nivel de acuratete. Cu aceasta solutie rapida si scalabila, poti procesa milioane de date in cateva ore, beneficiind de deplina confidentialitate a datelor si de un sistem de asigurare a calitatii rezultatelor.
Activitati:
Colectare date
Poti extrage informatii esentiale care sunt imposibil sau dificil de procesat automat din site-uri, documente, imagini, etc.

 • Date despre companii - daca ai nevoie de datele de contact (nume, adresa, telefon, orar de lucru, etc) pornind de la numele sau adresa web a companiei;
 • Date despre produse - daca vrei sa obtii mai multe informatii despre un set de produse pornind de la numele lor;
 • Date despre persoane - daca vrei sa afli varsta, sexul, unde lucreaza, localitatea in care se afla, profilul de Linkedin, etc pornind de la o lista cu numele sau adresele lor de email.
Curatare date
Poti procesa seturi mari de date istorice dintr-un CRM, ERP sau alt sistem de stocare de date.

 • daca fisa contactelor contine informatii gresite, incomplete sau duplicate;
 • daca ai nevoie ca datele dintr-un camp sa fie prelucrate sub forma unor campuri distincte (de exemplu, de la stocarea intregului nume al clientilor intr-un camp, se poate trece la stocarea datelor in campuri diferentiate, de nume si prenume);
 • daca vrei sa identifici si sa inlaturi companiile care nu mai sunt active pe piata;
 • daca vrei sa creezi o corespondenta intre diverse tipuri de date;
 • daca s-a pierdut acuratetea datelor prin migrarea sau importarea acestora din alte sisteme;
 • daca angajatii tai nu au acordat atentia necesara introducerii unor informatii noi; etc.
Categorizare Date
Pornesti de la seturi brute de date si obtii filtre avansate pentru clasificarea lor.

 • daca ai nevoie sa verifici existenta sau inexistenta anumitor informatii, cum ar fi, spre exemplu, impartirea unui set de utilizatori in activi si inactivi;
 • daca ai o lista de companii si vrei sa vezi care din ele se incadreaza intr-o anumita industrie sau au un specific B2B;
 • daca ai mii sau sute de mii de imagini pe care vrei sa le clasifici in functie de anumite criterii si ai nevoie de un filtru uman pentru a le eticheta;
 • daca vrei sa aplici atribute avansate. Spre exemplu, la imaginile cu masini accidentate din baza unui asigurator se pot asocia taguri pentru elementele care nu s-au notat la vremea procesarii initiale (zona de impact, model masina, culoare, etc). Cu ajutorul unui tabel pivot, se pot sesiza apoi trenduri sau elemente pe care le au in comun masinile accidentate.
Studii de piata
 • A/B Testing - daca ai 2 sau mai multe variante de prezentare ale unui produs, poti obtine feedback relevant de la categoria ta de consumatori, in doar cateva ore.
 • Completare Chestionare - daca vrei sa obtii informatii detaliate despre modul in care consumatorii se raporteaza la produsele tale, pe baza unui set specific de intrebari.
 • Testare usability - daca vrei sa vezi cat de usor pot accesa potentialii utilizatori siteul sau aplicatia pe care vrei sa o lansezi.
Sistem de crowd privat
In situatia procesarii unor informatii sensibile, poti opta pentru gestionarea proiectului doar in cadrul echipei tale, beneficiind insa de solutia tehnica pentru implementarea si gestionarea taskurilor, precum si asigurarea calitatii rezultatului final.

Iata cateva exemple de proiecte:

Primul exemplu
Al doilea exemplu
Al doilea exemplu

Esti pregatit sa obtii datele de care ai nevoie pentru compania ta?
Contacteaza-ne si iti oferim un diagnostic gratuit