Studiu de caz: Cum să cucerești Black Friday-ul cu un buget mic

Premiu Barhat

Recunoașterea internațională: European Search Awards

Suntem mândri să fim singura agenție de digital marketing din România premiată anul acesta la prestigioasa competiție European Search Awards. Trofeul câștigat a fost pentru categoria BEST LOW BUDGET PPC CAMPAIGN (secțiunea pentru agenții mari de digital marketing), una dintre grupele cu cea mai mare concurență în această competiție.

Despre Barhat

Barhat este o companie condusă de femei, înființată în 2018 și specializată în nișa produselor de beauty. Gândindu-se întotdeauna la nevoile lash artiștilor, Barhat a ajuns unul dintre cei mai mari distribuitori de extensii de gene de uz profesional din România. Barhat se bucură, încă din primul an de activitate, de o ascensiune continuă, datorită calității produselor și a serviciilor ireproșabile.

Black Friday: Sărbătoarea reducerilor globale

Black Friday este cunoscut ca fiind cel mai mare eveniment de reduceri al anului, având originea în Statele Unite ale Americii și marcând începutul sezonului de cumpărături de Crăciun. În ultimii ani, Black Friday a câștigat popularitate în întreaga lume, inclusiv în România, unde consumatorii așteaptă cu nerăbdare promoțiile și ofertele speciale disponibile în această perioadă.

Pentru comercianți și agențiile de marketing, Black Friday reprezintă o oportunitate excelentă de a-și promova produsele și serviciile, atât în magazinele fizice, cât și în cele online. Campaniile de marketing sunt cruciale pentru a atrage atenția consumatorilor și pentru a se diferenția într-un mediu foarte competitiv.

Context

În noiembrie 2022, am colaborat cu clientul nostru, Barhat, pentru a realiza o campanie de marketing de succes pentru Black Friday. Scopul nostru principal a fost să dublăm numărul de tranzacții înregistrate în timpul Black Friday 2021 și să atingem o creștere așteptată de aproape 200%. Am avut ca obiectiv generarea unor venituri semnificative în perioada 11-13 noiembrie.

Bugetul total pentru această campanie a fost distribuit astfel încât majoritatea sumei să fie alocată campaniei efective, în timp ce o parte mai mică să fie direcționată către perioada de teasing. Ne-am propus să obținem o rată de creștere a veniturilor de aproximativ 85%, investind resursele în mod strategic pentru a maximiza rezultatele.

Black Friday
Promotii Black Friday

Strategia

Am adoptat o strategie în două etape pentru campania noastră, constând într-o perioadă de teasing între 4 și 10 noiembrie și o fază de lansare oficială între 11 și 13 noiembrie. Prin această abordare, am pregătit scena cu succes, stârnind interesul și curiozitatea publicului înainte de a dezvălui oferta completă Barhat în cadrul evenimentului Black Friday.

Pentru a atinge publicul țintă potrivit, am utilizat o combinație de Google Ads, Facebook Ads, Huawei Ads și Yahoo Ads, având în vedere criteriile demografice, interesele și comportamentele consumatorilor și asigurându-ne că mesajele noastre ajung la segmentul de piață cel mai relevant pentru oferta Barhat.

Rezultate

Campania noastră a fost un succes remarcabil, depășind toate așteptările și demonstrând eficiența strategiilor implementate. Rezultatele uimitoare obținute în cadrul acestui studiu de caz vorbesc de la sine.

Numărul total de tranzacții a înregistrat o creștere semnificativă, surclasând obiectivul inițial cu peste jumătate. Acest lucru ne-a arătat că am reușit să captăm atenția publicului potrivit. Veniturile generate au fost de asemenea impresionante, depășind obiectivul stabilit cu o creștere de peste 200%.

Rezultatele pe Facebook au fost excelente, cu numărul de achiziții crescând considerabil – cu peste 500% în comparație cu anul precedent. Purchase Conversion Value pe Facebook Ads a înregistrat o creștere notabilă de peste 700% față de anul anterior.

Performanțele pe Google Ads au fost de asemenea remarcabile. Numărul de conversii a crescut cu aproape 150% față de anul precedent, iar Purchase Conversion Value pe Google Ads a înregistrat o creștere de aproximativ 250% față de anul trecut.

Mai mult, ROAS-ul (Return On Ad Spend) a înregistrat o creștere impresionantă de aproape 87% în comparație cu anul precedent, subliniind eficacitatea investiției în publicitate.

Tranzactii Black Friday
Valoarea conversiilor in Facebook Ads
Valoarea conversiilor in Google Ads

Concluzii

Campania Black Friday 2022 pentru Barhat a fost un adevărat succes, chiar și în contextul unei rate a inflației de aproape 16%, depășind cu mult rezultatele din 2021 și generând venituri substanțiale cu o investiție minimă. Am obținut un ROAS impresionant, care ne-a arătat că am făcut alegerile potrivite în ceea ce privește strategia și textul original al anunțurilor.

Planificarea în avans, creativitatea în anunțuri, alegerea unei strategii adecvate, monitorizarea performanței și o comunicare eficientă sunt esențiale pentru succesul campaniilor de Black Friday. Ținând cont de aceste aspecte, veți putea crea o campanie memorabilă și profitabilă în perioada de reduceri masive. Mult succes! 🛍️🎉

Data articol: 27 iunie 2023

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.