Job nou: Business Opportunity Presenter in cadrul DWF

DWF ofera partenerilor sai campanii SEO masurabile, orientate catre obiective de business concrete, ce au ca finalitate cresterea efectiva a cifrei de afaceri a beneficiarului. Aceasta crestere a cifrei de afaceri apare ca efect al sporirii vizibilitatii online pe care site-ul clientului o are in rezultatele Google.

Pentru a obtine acest lucru, specialistii SEO, copywriterii si project managerii din cadrul DWF folosesc o metodologie SEO perfectionata dea lungul timpului, cele mai performante instrumente de monitorizare si analiza tehnica SEO disponibile in lume, precum si propria experienta, acumulata in sutele de campanii SEO gestionate pana in prezent.

In cadrul unei campanii SEO, dincolo de rezultatele efective si masurabile, pe care beneficiarul le simte si pe care le poate corela cu cresterea volumului de vanzari realizate prin acest canal de marketing, ne straduim sa transferam catre el (bineinteles, acolo unde exista aceasta deschidere) un valoros bagaj de cunostinte aplicate, know-how SEO practic. Ne dorim astfel ca partanerul cu care lucram sa inteleaga efectiv ce se intampla in campania sa SEO.

Aceasta orientare catre client a facut ca DWF sa ajunga intr-un timp foarte scurt in topul agentiilor de SEO din Romania, iar clientii pentru care lucram sa ramana cu noi pentru perioade foarte lungi de timp (avem colaboratori cu care lucram si de 2-3 ani). Am avut si clienti nemultumiti, de la care am invatat insa lectii valoroase, astfel incat situatiile care au generat acele lucruri sa nu se mai repete niciodata.

Dorim ca in urmatorii 2 ani sa ajungem agentia SEO cu cel mai mare grad de satisfactie a clientilor si top of mind SEO agency in Romania. In acest moment, 12 oameni sunt deja in echipa DWF, pentru a face posibil acest lucru.

Considerati ca o cariera in acest domeniu vi se potriveste? Ne puteti trimite un e-mail pe adresele din pagina de contact DWF, pentru stabilirea unui interviu.

Ce este si ce face un Business Opportunity Presenter in cadrul DWF?

La DWF consideram ca un om ia singur decizia de cumparare a unui serviciu, daca ajunge sa inteleaga corect si complet valoarea pe care acesta i-o aduce. La fel credem ca stau lucrurile si in cazul unei campanii SEO.

„Datoria” persoanei pe care o cautam pentru acest job este sa expuna intr-un mod cat mai clar oportunitatea de business pe care o reprezinta acest canal de marketing pentru afacerea unui potential client. Practic, un Business Opportunity Presenter trebuie sa arate care este „miza jocului”, ce are de castigat sau ce oportunitati pierde compania daca decide sa investeasca sau nu intr-o campanie SEO.

Cea mai mare parte din activitatea unui Business Opportunity Presenter in cadrul DWF consta in a oferi consultanta de business potentialilor clienti ce intra in contact cu agentia noastra, dupa ce a realizat in prealabil o calificare a acestora (sunt si companii pentru care o campanie SEO la nivelul de complexitate oferit de DWF nu este oportuna momentan).

Prin utilizarea metodologiei de cercetare DWF si a instrumentelor de care dispunem, el va putea sa identifice elemente precum:

  • modurile in care oamenii cauta pe internet produsele sau serviciile potentialului client,
  • piata adresabila a acestuia (exprimata ca volum de cautari pe an),
  • vizibilitatea pe care acesta o are deja (in comparatie cu principalii competitori),
  • sezonalitate interesului oamenilor pentru produsele sau serviciile oferite,
  • care sunt cuvintele cheie cu cea mai mare oportunitate,
  • etc.

Prin corelarea acestor informatii si punerea lor in context, Business Opportunity Presenter-ul ii va oferi potentialului client o radiografie completa a oportunitatii pe care optimizarea pentru Google organic o reprezinta pentru afacerea sa. Decizia de colaborare depinde bineinteles de obiectivele propuse, orizontul de timp estimat pentru atingerea lor si buget.

Din experienta DWF de pana acum insa, daca un client este calificat corect in faza initiala iar analiza de mai sus este realizata in urme unei intelegeri efective a business-ului, rata de succes in semnarea unui contract este de +80%.

Ce abilitati cautam la o astfel de persoana?

Cu siguranta, intuiti deja ca nu cautam un simplu agent de vanzari, care sa invete invatat „o poezie” si sa o repete ulterior mecanic in fata cat mai multor persoane! Desi pornesc cu o abordare similara si se pot utiliza elemente comune, propunerile comerciale pe care le realizam sunt foarte personalizate.

Pentru succesul acestei activitati am descoperit in timp ca sunt necesare cunostinte, abilitati si aptitudini precum:

1. Capacitatea reala de a intelege o gama larga de business-uri. Viitorul nostru coleg (sau colega) trebuie sa poata intelege din discutia cu potentialul client (dar si prin cercetarea pietei) cum functioneaza afacerea acestuia: ce ofera, cine sunt clientii si cum vin ei in prezent (ce canale de vanzare online sau offline foloseste), care este recurenta clientilor, care sunt cele mai profitabile produse sau servicii, valoarea medie a unei comenzi, ce asteptari are de la acest business etc.

2. Abilitati excelente de comunicare (in scris, verbala, non-verbala sau la telefon). O mare parte din activitate presupune relationarea cu oameni, astfel incat este esentiala usurinta in exprimare. De asemenea, persoana pe care o cautam trebuie sa ia notite detaliate in cadrul discutiilor, astfel incat la finalul acestora sa poata realiza un rezumat al acesteia, cu taskuri concrete si principalele idei discutate.

3. Este necesara capacitatea de a explica notiuni complexe de SEO sau marketing online in termeni adaptati nivelului de intelegere al interlocutorului. Desi nu-i sunt necesare cunostinte tehnice SEO la nivel de specialist, accountul trebuie sa aibe abilitatea de a intelege notiunile vehiculate in analizele transmise clientului. Acest lucru se aprofundeaza pe parcurs, insa presupune existenta unor notiuni elementare de SEO si Digital Marketing in general.

4. Capacitatea de a lucra in paralel la mai multe propuneri comerciale (aflate sau nu in stadii diferite de lucru), cu respectarea deadline-urilor asumate fata de potentialul client. In acest sens, de un real ajutor este aplicatia interna DWF de gestiune a proiectelor si taskurilor, pentru a carei utilizare este nevoie insa de o fire sistematica si ordonata.

5. Abilitatea de a utiliza in mod eficient solutii de tip Excel si Powerpoint pentru procesarea sau prezentarea datelor. Nu este musai sa visezi functia VLOOKUP, SUMIF sau cum se face un Pivot, dar trebuie sa poti intege mecanismul de lucru, la ce ajuta aceste instrumente sau cum sa caute pe Internet modul de rezolvare al unei probleme.

6. Experienta pe un post similar intr-o agentie de Digital Marketing constituie un avantaj. Desi nu este o abilitate in sine, experienta anterioara in departamentul de vanzari al unei agentii de SEO, Pay Per Click, Web Development etc., poate reprezenta confirmarea unui set de aptitudini. Asa cum spuneam anterior, modul de abordare DWF este unul foarte personalizat, orientat catre nevoia de business concreta a potentialului client.

7. Cunostinte foarte bune de limba engleza (listening, speaking and writing), in vederea participarii la intalniri cu branduri internationale si a sustinerii unor propuneri comerciale catre reprezentantii acestora.

Ce ofera DWF persoanei potrivite pentru acest post?

La nivel Profesional, se ofera posibilitatea de a lucra intr-o agentie SEO cu o foarte buna reputatie in piata, in ale carei metode de lucru si proceduri au deja incredere clienti importanti. Ca si Business Opportunity Presenter in cadrul DWF veti interactiona direct cu owneri de branduri recunoscute la nivel national sau persoane publice. Garantam faptul ca in acest timp veti acumula un bagaj consistent de cunostinte in domenii diverse si veti obtine insight-uri valoroase despre modul in care functioneaza mai multe tipuri de business.

De asemenea, vei acumula cunostinte avansate de SEO si veti ajungeti sa deprindeti un mod de vanzare consultativa, orientata catre obiectivele de business ale potentialului client, ce se va putea aplica ulterior in activitatea de vanzari pe orice alt domeniu de activitate. Veti participa la principalale evenimente de Digital Marketing din Romania, ca reprezentant DWF sau chiar speaker (in cazul in care manifestati interes in aceasta directie).

La nivel Personal: veti lucra intr-un mediu placut, alaturi de tineri cu experienta in online marketing. Incurajam o comunicare deschisa si nu exista usi inchise in firma. Programul de lucru este normal (8 ore pe zi), de luni pana vineri, de la 9 la 18:00 (include o ora pentru pauza de pranz). 80% din intalnirile cu potentialii clienti se vor realiza la sediul DWF.

La nivel Financiar: oferim un pachet salarial fix foarte atractiv, cu posibilitati de crestere proportional performantelor inregistrate.

Considerati ca o cariera in acest domeniu vi se potriveste? Ne puteti trimite un e-mail pe adresele din pagina de contact DWF, pentru stabilirea unui interviu.

Data articol: 22 august 2016

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.