Ghid Complet: Cum sa optimizezi articolele pentru Google

SEO este unul dintre cele mai neînțelese subiecte tratate în mediul online. Probabil ai auzit de multe ori acest termen prezentat prin diferite cursuri de marketing online, alături de PPC și alte noțiuni specifice. 

Ei bine, adevărul este că SEO este un domeniu extrem de vast și volatil, ce trebuie urmărit îndeaproape, astfel încât să poți valorifica eforturile depuse. 

Chiar și așa, când vine vorba de optimizarea articolelor, regula de bază este următoarea: utilizatorii trebuie puși pe primul loc. 

Întrebarea este: Cum pui utilizatorii pe primul loc, dar optimizezi articolul astfel încât să apară pe prima pagină de rezultate?

Am abordat, într-un articol trecut, elementele de care trebuie să ții cont atunci când alegi tema unui articol, astfel încât să îți atingi obiectivele de business. 

În acest articol vom acoperi următoarele elemente:

Sa trecem la pașii necesari pentru a transforma articolul tău într-o adevărată operă de artă! 

 

#Pasul 1. Identificarea și alegerea cuvintelor cheie

Primul pas în optimizarea articolelor pentru Google este identificarea cuvintelor cheie, prin intermediul analizei acestora. De ținut minte, însă, că rolul analizei de cuvinte cheie este identificarea oportunităților de creștere și dezvoltare a site-ului. 

Ca și regulă generală, un articol ar trebui să fie realizat în jurul unui cuvânt cheie principal. 

Pentru identificarea acestora, avem următorul proces:

  • #Analiza cuvintelor cheie

Această etapă presupune identificarea cuvintelor cheie pe baza cărora vrei să creezi articole pentru blog. Odată identificate, poate fi realizată o listă a acestora care să conțină: cuvintele, volumele de căutare, tipul (tranzacțional, informațional, comercial sau navigațional) și alte metrice pe care vrei să le urmărești. 

Mai multe informații despre cum trebuie realizată analiza cuvintelor cheie pot fi găsite în aici

  • #Identificarea tipului de cuvânt cheie

Există diferite tipuri de cuvinte cheie ce pot fi utilizate în cadrul unei strategii SEO, fiecare având avantajele și dezavantajele sale. Acestea pot fi clasificate în funcție de lungime (short-tail și long-tail), sezonalitate (fresh sau short-term și evergreen), intenția utilizatorilor (informațional, comercial, tranzacțional și navigațional). 

În acest articol le vom aborda doar pe cele cu caracter evergreen și informațional, adică cele ce pot aduce trafic pentru o perioadă îndelungată de timp și răspund la întrebările utilizatorilor. 

Cum putem identifica cuvintele cheie de tip evergreen și informațional?

Ei bine, acestea sunt legate de informații care nu se schimbă extrem de mult de-a lungul timpului. Exemplu: ”beneficii miere de manuka”. Beneficiile mierii de manuka vor rămâne, în general, aceleași. În momentul în care apar studii care contrazic sau întăresc informațiile deja existente, articolul poate fi optimizat și completat. 

Deci, până la urmă, ce cuvinte cheie folosesc?

Să presupunem că, în urmă analizei de cuvinte cheie ai descoperit că ”miere de manuka” are un volum de căutare ridicat. Ar trebui să creezi un articol pe baza acestuia? 

În primul rând, vom analiza rezultatele de pe prima pagină pentru căutarea respectivă, astfel încât să vedem ce vor utilizatorii să știe. 

rezultat-tranzactional

Cuvântul cheie ”miere de manuka” este unul de tip short-tail, acestea fiind caracterizate de un grad scăzut de claritate a intenției de căutare și o rată mai mică de conversie. 

Chiar și așa, conform rezultatelor de pe prima pagină Google, intenția utilizatorilor atât tranzacțională, cât și informațională. Răspunsul la întrebarea de mai sus este ”Da, putem realiza un articol în jurul acestuia”. 

Asta e tot ce trebuie să știu? 

Mai sunt câteva aspecte de care trebuie să ținem cont. După cum am zis și mai sus, ”miere de manuka” este un cuvânt de tip short-tail. În general, una dintre caracteristicile acestui tip este gradul scăzut de conversie. 

În acest caz, articolul de mai sus primește cel mai mult trafic prin intermediul căutării ”miere de manuka”, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor să știe mai multe despre acest produs. Pentru a ajunge la această concluzie, am utilizat Ahrefs, o unealtă extrem de utilă când vine vorba de analiza și monitorizarea cuvintelor cheie. 

Ce facem după ce am identificat cuvântul cheie principal?

Ei bine, e timpul să le identificăm pe cele secundare. Acestea pot fi cuvinte cheie long-tail, întrebări și alte căutări specifice. Conform analizei de mai sus, printre acestea se numără: miere de manuka contraindicații și miere de manuka copii.

Există diferite unelte și metode de identificare a acestora. Mai jos sunt prezentate doar câteva. 

  • Sugestiile făcute de Google în momentul realizării unei căutări

google search

  • Căutările referitoare la cuvântul cheie de la finalul paginii de rezultate

  • Utilizarea extensiei Keywords Everywhere

  • Unelte gratuite unde poți introduce cuvântul cheie. După introducerea acestuia, se va genera o listă cu topul căutărilor relevante. Exemple: Ubersuggest și Topics by SeoMonitor (exemplul de mai jos, pentru căutarea ”miere”).

  • Unelte premium, precum Ahrefs și Semrush. Acestea funcționează pe același principiu ca cele gratuite, dar oferă mai multe informații. 

În general, fiecare unealtă utilizează metode diferite de calcularea a volumului de căutare, acestea putând afișa valori diferite pentru același cuvânt cheie. Oricum, ceea ce ne interesează este existența unui volum de căutare. 

Aici este un exemplu de analiză inițială de cuvinte cheie pentru un articol despre ”miere de manuka”. 

Cuvânt cheie Tip cuvânt cheie
miere de manuka Principal
miere de manuka beneficii Secundar
miere de manuka contraindicații Secundar
miere de manuka proprietăți Secundar
miere de manuka administrare Secundar
miere de manuka pentru copii Secundar
miere de manuka pentru imunitate Secundar
Din ce este făcută mierea de manuka Secundar

Desigur, se pot identifica mult mai multe cuvinte cheie și întrebări la care putem oferi răspunsuri utilizatorilor. În general, acestea apar menționate natural în cadrul unui articol de calitate. 

 

#Pasul 2. Distribuirea cuvintelor cheie în text

A se ține cont de faptul că densitatea și distribuirea cuvintelor cheie în text sunt două concepte complet diferite. Densitatea se referă la procentul în care un cuvânt se repetă într-un articol. Exemplu: Dacă într-un articol de 1,000 de cuvinte despre miere de manuka, acesta este repetat de 10 ori, densitatea va fi de 1%. 

Deci, care este densitatea optimă pentru un articol?

Nu există un procent exact. Acum câțiva ani, menționarea cuvintelor de cât mai multe ori posibil în text era un semnal pozitiv către Google. Acest lucru a dus la scăderea calității informațiilor oferite de articole. 

În prezent, această practică este considerată de către Google ca fiind keyword stuffing și poate atrage penalizări. 

Pentru a le evita, ar trebui să uităm de conceptul de densitate optimă și să ne punem următoarele întrebări:

  • Unde ar trebui să fie prezente cuvintele cheie? 
  • Cât de naturală este amplasarea acestora în text? 

Amplasarea optimă și în mod natural în text este esențială, atât pentru motoarele de căutare, cât și pentru utilizatori. Astfel, acestea ar trebui să fie prezente în:

  • Titlu;
  • Meta descriere;
  • Headings;
  • Subheadings;
  • Primul paragraf al articolului;
  • De câteva ori în interiorul articolului;
  • URL;
  • Denumirea și textul alternativ al unei imagini. 

Deci, care este concluzia? 

În concluzie, cuvintele cheie trebuie să fie distribuite în mod natural în cadrul unui articol. Google a devenit suficient de inteligent încât să-și dea seama dacă un articol este sau nu realizat doar pentru SEO. 

Astfel, în loc să ne întrebăm de câte ori ar trebui să repetăm cuvântul cheie într-un articol, ar trebui să ne concentrăm pe crearea de conținut de înaltă calitate. 

 

#Pasul 3. Optimizarea meta titlului

Alegerea titlului este o activitate importantă, deoarece acesta va contribui la construirea primei impresii a utilizatorilor despre articolul tău și informațiile pe care acesta le oferă. 

Aici sunt câteva aspecte de care trebuie să ținem cont:

  • #Lungimea titlului

Dimensiunea maximă afișată de Google este stabilită pe baza unui bloc de text de 600 de pixeli care poate fi transpusă în aproximativ 60 de caractere. Pentru a putea testa modul în care se afișează titlul ales, se pot utiliza unelte online precum To The Web sau aplicații precum Screaming Frog

#Ce se întâmplă când titlul este prea lung?

În situațiile în care titlul este prea lung, acesta este trunchiat. Într-adevăr, acest lucru nu este un deal breaker pentru Google, dar poate afecta CTR-ul (Click Through Rate) articolului. Un titlu de calitate ar trebui să respecte următoarele reguli:

  • Ușor de citit;
  • Unic pentru fiecare pagină;
  • Cuvântul cheie principal este prezent la începutul titlului (a se evita situațiile în care acesta este trunchiat sau menționat de prea multe ori);
  • Valorifică conținutul articolului.

Mai sus putem observa că cele două articole informaționale despre miere de manuka menționează informațiile pe care le acestea le acoperă. 

Astfel, dacă vrei să afli ce este mierea de manuka, probabil vei accesa primul articol. În schimb, dacă vrei să știi mai multe despre proprietățile, indicațiile și contraindicațiile acestui produs, probabil vei accesa cel de-al doilea articol. 

 

#Pasul 4. Optimizarea meta descrierii

Ce trebuie să ținem minte este faptul că meta descrierea nu reprezintă un element de poziționare în Google. În schimb, aceasta este importantă atunci când vine vorba de convingerea utilizatorilor de a da click pe articol și creșterea CTR-ului (Click Through Rate). 

La fel ca la meta titlu, există o dimensiune optimă pentru meta descriere, aceasta fiind de 160 de caractere. În trecut, dimensiunea acceptată de Google era de 300 de caractere. Multe site-uri încă aleg dimensiunea de 300 de caractere, în cazul în care Google se va răzgândi. 

Aici sunt câteva reguli de care trebuie să ții cont când vine vorba de crearea unei meta descrieri:

  • Cuvântul cheie trebuie să apară la începutul acesteia, introdus natural. Dacă nu poate fi introdus natural, se poate adăuga oriunde altundeva în cele 160 de caractere. 
  • Ușor de citit și atractivă;
  • A se evita supraoptimizarea, deoarece poate atrage penalizări
  • În cazul în care se alege crearea unei meta descrieri de 300 de caractere, este recomandat ca primele 160 să reprezinte o frază completă;
  • Trebuie să prezinte o imagine a informațiilor prezentate în articol;
  • Se pot adăuga statistici, prețuri sau alte cuvinte atrăgătoare;
  • A se evita includerea ghilimelelor.

Câteva tips and tricks pentru crearea unei meta descrieri atrăgătoare:

  • Aceasta poate fi scrisă după finalizarea articolului, astfel încât să ai o viziune cât mai completă a conținutului articolului;
  • Pune-te în rolul utilizatorului. Ce ai vrea să vezi în meta descriere? Ce te interesează când realizezi căutarea respectivă? Prețuri, oferte, date științifice, statistici etc?
  • Meta titlul poate reprezenta o întrebare a utilizatorului, iar meta descrierea poate reprezenta începutul unui răspuns. 

Trebuie să scriem mereu meta descrieri pentru articole?

Nu. Chiar dacă pare logic să existe o meta descriere pentru fiecare pagină, aceasta poate fi omisă intenționat în unele situații. 

Ce se întâmplă când o pagină nu are o meta descriere?

În cazul în care articolul tău nu are o meta descriere declarată, Google o va construi pe baza textului tău, în jurul cuvântului cheie principal și căutării realizate de utilizatori. 

Există, totuși, o singură problemă care apare în momentul în care decidem să distribuim articolul pe rețelele de socializare, deoarece acestea vor prelua primul paragraf din text pe post de meta descriere, ceea ce poate afecta experiența utilizatorilor. 

Când pot să omit intenționat crearea unei meta descrieri?

Omiterea poate fi realizată în cazul în care articolul tău targetează un cuvânt de tipul long-tail, cu volume mici de căutare. În cazul în care alegi totuși să creezi o descriere pentru articol, există șanse ca aceasta să nu fie la fel de relevantă pentru căutarea utilizatorului. 

Google folosește mereu meta descrierile generate?

Nu. Google nu ține mereu cont de meta descrierile create și declarate de tine și poate să afișeze un alt paragraf de text, deoarece consideră că cea declarată în codul HTML nu este relevantă pentru căutărilor utilizatorilor. Aceasta suprascriere este greu de prezis. 

 

#Pasul 5. Optimizarea URL-ului

URL-urile nu reprezintă un factor major de poziționare în Google, dar prezintă beneficii atât pentru utilizatori, cât și pentru motoarele de căutare. 

Cele mai importante beneficii ale URL-urilor optimizate corespunzător sunt:

  1. Contribuie la îmbunătățirea experienței utilizatorilor;
  2. Cuvintele cheie utilizate în URL-uri pot reprezenta un factor de rankare;
  3. Atunci când sunt distribuite pe social media, fără context, utilizatorii pot înțelege despre ce este articolul;
  4. Când sunt menționate în articole sau forumuri, fără a fi amplasate pe un cuvânt, acestea pot deveni ancore proprii. 

Câteva sfaturi utile pentru crearea URL-urilor:

  • Trebuie să fie ușor de citit, simple și relevante;
  • Pentru separarea cuvintelor se va folosi cratima;
  • A se evita utilizarea majusculelor, deoarece pot apărea probleme de duplicare a paginii (ex: http://www.exemplu.ro/Articol poate fi considerată o pagină diferită de http://www.exemplu.ro/articol).

 

#Pasul 6. Optimizarea  structurii articolului

Structura articolului este un alt aspect important pentru SEO. Astfel, dacă articolul tău este bine structurat, acesta va avea șanse mai mari să fie poziționat mai sus în Google. De asemenea, utilizatorii tind să scaneze mai întâi conținutul articolului înainte de a decide să-l citească. 

Pentru a intelege mai bine importanta acestui element, vom analiza separat modul în care utilizatorii și Google citesc un articol. 

#Importanta structurii articolului pentru Google

Google utilizează structura articolului pentru a determina subiectul principal aflat în discuție. Astfel, capitolele și subcapitolele ar trebui utilizate pentru a transmite o imagine cât mai clară asupra conținutul articolului. 

#Importanta unei structuri pentru utilizatori

Utilizatorii folosesc capitolele și subcapitolele pentru a analiza continutul articolului și decide dacă acesta merita sau nu să fie citit. În acest sens, capitolele și subcapitolele ar trebui să acopere continutul paragrafului și sa fie cat mai atractive. 

Câteva sfaturi pentru crearea unei structuri de succes:

  • În text va exista un singur H1;
  • Se pot adăuga mai multe H2-uri, în funcție de dimensiunea articolului;
  • Se pot adăuga mai multe H3-uri, cu condiția ca acestea să aparțină unui H2 și să fie relevante pentru subiectul discutat în H2;
  • Se pot adăuga mai multe H4-uri, cu condiția ca acestea să aparțină unui H3 și să fie relevante pentru subiectul discutat în H3, și așa mai departe. 

 

#Pasul 7. Optimizarea  imaginilor

Înainte de a intra în detalii, va trebui să răspunzi la următoarea întrebare: De câte ori ai utilizat Google Images pentru a găsi informațiile pe care le căutai?

Exact! De multe ori. 

Image Search devine din ce în ce mai folosit, deoarece utilizatorii nu au mereu timp să citească un articol de 2,000 de cuvinte, așa că speră să găsească toată informația de care au nevoie într-o imagine. 

Acest lucru reprezintă o oportunitate de SEO care, de cele mai multe ori, nu este valorificată. 

În concluzie, optimizarea și alegerea imaginilor perfecte pentru articolul tău poate constitui o sursă importantă de trafic.

Pentru optimizarea imaginilor pentru SEO, va trebui să ținem cont de următoarele:

  • #Dimensiunile imaginii

  • Dimensiunile în KB

Dimensiunea optimă a imaginii poate varia în funcție de nișa unui site. Spre exemplu, un site de fotografie va avea nevoie de imagini de înaltă calitate, în timp ce alte site-uri pot folosi fără probleme imagini cu o calitate mai scăzută.

În general, limita maximă este de 500kb (0.5MB). Chiar și așa, în cazul în care nu este necesară o calitate superioară a imaginii, se recomandă ca dimensiunea să fie în jur de 100kb (0.1MB). 

  • Dimensiunile în pixeli

Când vine vorba de dimensiunile în pixeli, trebuie să ținem cont de designul site-ului și modul în care dorim să fie afișate imaginile. Se pot testa diferite dimensiuni, pe diferite dispozitive, iar în funcție de preferințele de design, se poate alege o dimensiune standard. 

Odată ce aceasta a fost aleasă, se recomandă păstrarea și reutilizarea ei, astfel încât articolele să aibă un caracter uniform. 

  • #Formatul imaginii

Există diferite formate din care putem alege, însă cele mai utilizate sunt JEPG și PNG, ambele având avantajele și dezavantajele lor:

  • JPEG – Dimensiuni reduse și imagini de calitate mai scăzută;
  • PNG – Imagini calitative, dar cu dimensiuni mai mari. 

Pentru a găsi o balanță între calitate și dimensiune, se pot utiliza instrumente gratuite de compresie a imaginilor, precum Compress JPEG sau Tiny PNG.

  • #Modificarea numelui imaginii

Numele unei imagini ar trebui să fie cât mai descriptiv, deoarece prin intermediul acestuia Google poate afla ce reprezintă aceasta. Astfel, o imagine cu titlul ”Stockphoto1352” nu va transmite niciun fel de informație către Google. 

Să luăm drept exemplu un site de mobilă. Să presupunem că avem 3 imagini cu  mobilă de bucătărie. Dacă acestea vor fi denumite ”stockphoto1”, ”stockphoto2” și  ”stockphoto3”, șansele de a apărea în căutările de genul ”modele mobila de bucatarie” sunt extrem de mici, dacă nu inexistente. 

Dacă imaginea adăugată în articol reprezintă un model de mobila de bucatarie din pal, aceasta ar trebui să fie denumită ”mobila-de-bucatarie-din-pal”. Astfel, atât Google, cât și utilizatorii vor înțelege ce reprezintă imaginea respectivă. 

  • #Selectarea imaginilor relevante pentru conținut

Și în acest caz, Google vrea ca utilizatorul să fie pus pe primul loc. Astfel, imaginile alese trebuie să fie relevante pentru subiectul articolului și să creeze o experiență de calitate pentru utilizator. 

Când vine vorba de selectarea imaginilor, avem două opțiuni: imagini stoc sau imagini personale, unice. În ceea ce privește imaginile stoc, acestea sunt atât de des utilizate, încât impactul lor asupra SEO devine din ce în ce mai scăzut. De asemenea, acestea îți vor face site-ul să pară lipsit de originalitate. 

În schimb, imaginile originale și optimizate pentru SEO vor avea un impact mult mai mare asupra site-ului tău și vor avea șanse mai mari să apară în primele rezultate în Google Image. 

Dacă, până la urmă, nu poți să creezi imagini originale și optezi pentru imaginile stoc, verifică întotdeauna proprietatea intelectuală a acestora. Pentru a putea fi utilizate fără griji acestea ar trebui să se afle sub proprietate intelectuală de tip CC0 sau Public Domain. 

Câteva site-uri pe care poți găsi imagini de tip CC0 sunt: Pexels, Pixabay și Unsplash

  • #Crearea unui text alternativ (ALT text) 

Textul alternativ reprezintă o alternativa de afișare a imaginii sub formă de text, în cazul în care browserul nu poate să o redea. 

Astfel, dacă imaginea nu se va încărca, în locul acesteia va apărea textul alternativ adăugat, fiind benefic și pentru persoanele cu dizabilități vizuale. 

Acesta trebuie să fie relevant și să descrie imaginea, astfel încât utilizatorii să își poată da seama cu ușurință despre ce ar fi trebuit să vadă. 

Pe lângă îmbunătățirea experienței utilizatorilor, textul alternativ poate contribui și la îmbunătățirea rezultatelor obținute din SEO, prin asocierea cuvintelor cheie cu imaginile. 

Să luăm ca exemplu o rochie roșie. Textul alternativ pentru aceasta ar putea fi ”rochie roșie”, dar acesta nu transmite prea multe informații despre imagine. În schimb, un text alternativ corect realizat este ”rochie roșie cu inserții florale din organza”. 

 

#Pasul 8. Internal Linking

Internal linking-ul este o strategie de SEO subestimată de majoritatea deținătorilor de site-uri. Printre beneficiile acesteia se numără:

  • Realizarea unei conexiuni între paginile site-ului, oferind motoarelor de căutare o imagine în ansamblu legată de structura acestuia;
  • Facilitarea creării unei ierarhii a site-ului, prin intermediul căruie se poate direcționa mai multă valoare către o anumită pagină. 

Astfel, link-urile interne joacă un rol important când vine vorba de structura și valorificarea site-ului. Înainte de a adăuga link-uri catre paginile interne, ar trebui sa stabilești care sunt cele mai importante categorii de produse, servicii sau articole ale site-ului tău.

În regulă, și cu ce mă ajută mai exact? 

Pe scurt, strategia de internal linking ii “arată” lui Google care este conținutul esențial de pe site-ul tău, cel cu care vrei sa apari în primele rezultate. 

De ținut minte faptul că în realizarea strategiei de internal linking trebuie să ținem cont și de relevanță, iar link-urile interne trebuie să provină din articole legate de categorie, produs/servici sau articol. 

 

#Pasul 9. Actualizarea sistematică a conținutului existent

Conținutul are o dată de expirare, iar unele informații devin prea vechi sau sunt demitizate de studii noi. De aceea, este nevoie de actualizări și optimizări pentru ca articolele tale să-și poată menține autoritate.

De asemenea, nu ai mereu nevoie de conținut nou, deoarece poți obține rezultate calitative, într-un timp mai scurt prin actualizarea și optimizare articolelor existente pe blog. 

Printre beneficiile îmbunătățirii acestora se numără:

  • Menținerea autorității URL-ului;
  • Îmbunătățirea experienței utilizatorilor pe site;
  • Optimizarea pentru alte căutări realizate de utilizatori și atragerea de trafic suplimentar. 

Primul pas în optimizare articolelor deja existente este identificarea acestora. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul Google Search Console, astfel:

Din Google Search Console => Performance => Date (setarea intervalului de timp pentru care vrem să analizăm performanțele conținutului) => Click pe Pages => Selectează articolul a cărui performanță vrei să o monitorizezi => Click pe Queries. 

După realizarea pașilor menționați mai sus, ar trebui să vezi toate căutările pentru care articolul tău apare în Google. 

Okay, și ce fac acum?

Să presupunem că ai scris și publicat un articol despre cum alegem rochiile de nuntă, iar conform GSC, articolul tău a apărut în Google pentru o întrebare la care acesta nu răspunde: ”rochie lunga sau rochie scurta la nuntă”. 

Odată identificate căutările și întrebările pe care nu le-ai acoperit, poți alinia articolul la intențiile de căutare ale utilizatorilor prin adăugarea unor paragrafe suplimentare sau modificarea celor deja existente. 

De asemenea, asigură-te că nu modifici paragrafe esențiale, care conțin cuvinte cheie importante și că optimizările realizate sunt relevante pentru conținutul tău. 

Cât de des ar trebui să actualizez conținutul?

Nu există o frecvență exactă când vine vorba de actualizarea conținutului. Acest lucru depinde de mai mulți factori, precum nișa site-ului și volatilitatea acesteia, noi studii apărute, caracterul articolului (short term sau evergreen). 

În general, pentru articolele evergreen, o optimizare realizată odată sau de două ori pe an ar trebui să fie suficientă. Dacă consideri că articolul tău poate atrage mult mai mult trafic și crezi că o optimizare ar ajuta în acest sens, o poți realiza fără prea multe griji. 

 

#10. Concluzie

După cum am observat, o mare parte din acest articol este despre cuvinte cheie și plasarea utilizatorilor pe primul loc, deoarece acestea reprezintă două dintre cele mai importante aspecte ale creării și optimizării de conținut. 

În ceea ce privește ordinea în care pot fi realizați acești pași, aceasta poate fi aleatorie. Poți începe cu pasul 9, în cazul în care vrei să optimizezi un articol existent, sau cu pasul 1 în cazul în care vrei ca acesta să fie perfect înainte de apăsarea butonului de publicare. 

Dacă există nelămuriri sau întrebări, le puteți adresa în secțiunea de comentarii de mai jos. 

 

Data articol: 21 aprilie 2020

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.