Culisele procesului de recrutare DWF
Continut
Una dintre întrebările pe care le auzim cel mai des la interviuri este: „care este următorul pas?” Dacă și tu vrei să afli în ce constă procesul de recrutare de la DWF, atunci citește mai departe!
Cuprins
- Alo, da?
- Cursa pentru dovedirea abilităților
- Interviul cu managerul HR
- Interviul cu managerii coordonatori
- Răspunsul mult așteptat
1. Alo, da?
Odată ce aplicația ta a fost selectată ca fiind potrivită pentru profilul postului, vei fi contact/ă pentru o primă discuție telefonică.Dacă ai emoții, atunci nu e cazul! Scopul este ca tu să confirmi interesul pentru job. Apoi managerul HR va trece în revistă informațiile principale pe care le-ai adăugat în CV.
2. Cursa pentru dovedirea abilităților
Procesul de recrutare în cadrul DWF se bazează în primul rând pe competențe și abilități. În funcție de nivelul de experiență necesar pentru post, testul pe care îl vei primi poate să vizeze verificare cunoștințelor tehnice specifice sau testarea abilităților naturale pe care le ai pentru un anumit post, în cazul pozițiilor entry level.
Testele sunt gândite să fie similare cu taskurile pe care le vei avea de rezolvat în cazul în care vom ajunge să lucrăm împreună. Timpul de rezolvare a testului ne poate da indicii cu privire la capacitatea de a te încadra în deadline-uri. De aceea vei primi și un termen de livrare specific. Cu toate acestea, vom aprecia întotdeauna calitatea, motiv pentru care testele perfecte nu vor fi niciodată refuzate, chiar dacă timpul de livrare a fost, poate, depășit într-o anumită măsură.
În ceea ce privește aptitudinile, ele sunt specifice pentru fiecare post în parte. De regulă, pentru posturile tehnice, apreciem candidații cu un grad mare de autonomie și curiozitate, care ne pot demonstra în cadrul testului și al interviului că știu unde pot găsi informație sau soluții ori de câte ori au de-a face cu un task complicat.
Creativitatea este o abilitate pe care o căutăm în fiecare dintre noi pentru că datorită acestei abilități putem să trecem cu ușurință peste provocările zilnice de la job.
Ne place diversitatea, de aceea în procesul de recrutare ne bazăm pe principiile culture add, nu neapărat culture fit. Sigur, ne dorim ca fiecare dintre cei pe care îi intervievăm să se regăsească în misiunea și valorile companiei, dar scopul nostru este acela de a perfecționa cultura organizațională cu fiecare angajare pe care o facem și de a ne îmbogăți valorile interne.
3. Interviul cu managerul HR
Ai terminat testul și, iată, ai ajuns la etapa primului interviu online. Având în vedere că procesul de recrutare DWF se bazează în primul rând pe rezultatul obținut în cadrul testării, interviurile pe care le susținem au ca scop principal cunoașterea reciprocă. În cadrul acestei prime discuții ți se va prezenta compania, departamentul din care vei face parte și principalele responsabilități pe care le vei avea în noul rol.
Interviul este o discuție structurată în care ne dorim să înțelegem mai bine parcursul tău profesional și să răspundem tuturor întrebărilor pe care le-ai putea avea.
4. Interviul cu managerii coordonatori
Etapa finală din procesul de recrutare constă într-o discuție, virtuală sau reală, în cadrul căreia vei cunoaște colegii din departament alături de care vei lucra cel mai des. Interviurile finale sunt, de regulă, ținute în grupuri de câte 2-3 persoane pentru un grad cât mai mare de obiectivitate și pentru a începe familiarizarea viitorilor colegi cu echipa din care vor face parte.
5. Răspunsul mult așteptat
În funcție de numărul de candidați și de testele/interviurile susținute, candidații vor primi un răspuns, fie el pozitiv sau negativ, în maximum două săptămâni. Astfel, întreg procesul de recrutare durează între 2 și 4 săptămâni de la testare până la obținerea rezultatului final.
Dacă ai fost acceptat în echipa DWF, felicitări și mult succes în noul rol! În caz contrar, nu te lăsa descurajat și aplică în continuare la job-urile disponibile. Nu știi niciodată de unde sare iepurele: mâine poți fi chiar tu candidatul pe care-l căutăm!