10 acțiuni concrete prin care poți să valorifici la maximum strategia SEO pentru website-ul tău

Astăzi, piața online este din ce în ce mai competitivă. Tot mai mulți utilizatori folosesc extensii tip ad blocker și, în general, se documentează cu mai multă atenție ori de câte ori caută un produs sau serviciu. 

În acest context, te gândești că o strategie SEO adaptată website-ului tău te-ar ajuta să te remarci pe piață și să-ți atingi obiectivele de business. Cum implementarea unei strategii SEO e un proces care presupune timp și energie, cu siguranță vrei să știi cum poți, concret, să valorifici la maximum resursele investite, astfel încât să-ți atingi obiectivele stabilite.

Descoperă care sunt acțiunile concrete pe care le poți face atât în etapa premergătoare campaniei de SEO, cât și pe parcursul său, astfel încât colaborarea ta cu specialiștii SEO să fie cât mai rodnică!

 

3 recomandări esențiale pentru etapa de pregatire a strategiei SEO

Fii deschis cu specialiștii SEO cu care ai ales să colaborezi

Spune-le, încă de la început, care sunt așteptările tale și direcțiile principale în care vrei să-ți dezvolți afacerea. Pe baza acestor informații, specialiștii SEO pot stabili ordinea priorităților paginilor cu potențial de creștere, în funcție de interesele de căutare din mediul online.

 

Asigură-te că traficul site-ului tău este măsurat corect și oferă acces partenerilor la aceste date

Astfel, specialiștii SEO vor putea identifica punctul de pornire și impactul website-ului tău din acest moment, lucru care-i va ajuta să ajusteze strategia pe parcursul campaniei și să măsoare gradul său de eficiență pe termen mediu sau lung.

 

Pregătește-te să implementezi recomandările SEO primite

Într-o campanie SEO sunt derulate acțiuni care țin de partea tehnică, cât și de partea de conținut (on-site sau off-site). Fii fără grijă: pentru a implementa unele recomandări tehnice, nu este necesar să ai cunoștințe și abilități de programare. 

 

Există, însă, situații în care trebuie să știi clar, dinainte de a demara campania, cine te va sprijini tehnic în această direcție și în ce condiții (costuri, timp de implementare etc.)

 

4 recomandări esențiale pentru primele luni de derulare a campaniei SEO

În primul rând, implementează recomandările tehnice primite

Un site văzut de Google ca fiind de încredere are potențial de creștere în ceea ce privește vizibilitatea și traficul. Tocmai de aceea, îți recomandăm:

 

  • să tratezi cu prioritate chestiunile care țin de securitatea utilizării site-ului;
  • să te asiguri că viteza de încărcare este în parametri optimi;
  • să te asiguri că website-ul tău e mobile-friendly;
  • să ții cont de recomandările venite din partea specialiștilor SEO, cu privire la: dimensiunile imaginilor, structurarea conținutului de pe pagini etc.

 

Ai răbdare

Încă de la începutul campaniei de optimizare organică a site-ului tău, este important să ai răbdare: rezultatele se văd în timp.

 

Cu toate acestea, semnele de vizibilitate pot apărea chiar și după prima lună. Pentru asta, însă, e important să comunici eficient și transparent cu specialiștii SEO, să ții cont și să implementezi corect recomandările tehnice venite din partea acestora.

 

Sprijină content writerii în procesul de redactare a conținutului pentru website-ul tău

Pentru că zona de blog contează într-o strategie SEO, dar și pentru creșterea autorității în domeniul tău de activitate, este important să le oferi informații despre businessul tău content writerilor care se vor ocupa de redactarea conținutului relevant pentru website-ul tău, fie că este vorba despre descrierile produselor sau despre articolele de pe blog. În acest sens, îți sugerăm:

 

  • să le pui la dispoziție materiale de marketing care să-i ajute să-ți înțeleagă mai bine businessul și, mai mult decât atât, brandul;
  • să centralizezi întrebările frecvente pe care clienții le adresează echipei de vânzări – acestea pot fi un bun punct de pornire pentru redactarea unor articole de blog valoroase, care să le ofere clienților tăi răspunsuri ample.

 

Analizează cu atenție rezultatele keyword research-ului și corelează-le cu strategia ta de business

Mai ales dacă vinzi cu precădere în online. Volumul de căutari și modul în care utilizatorii caută produse și servicii pe care tu le oferi sunt indicii importante ale evoluției pieței. Se poate spune că o analiză corectă a cuvintelor-cheie este și o modalitate eficientă de evaluare a fluctuațiilor cererii din industria în care activezi.

 

3 recomandări esențiale pentru etapa în care campania SEO ajunge la maturitate

Nu te opri

După 6 luni sau după 12 luni de campanie, în care rezultatele nu au încetat să apară, tendința unora poate fi aceea de a reduce sau chiar de a opri derularea campaniei SEO. 

 

Recomandarea noastră este să continui și după această perioadă. Primul motiv – și, probabil, cel mai important – pentru care nu ar trebui să renunți este că nu știi (aproape) niciodată ce decizii va lua și ce acțiuni va întreprinde competiția. 

 

Corelează rezultatele de trafic și compară traficul organic cu traficul venit pe alte canale de marketing online

Evaluează pe fiecare canal ce indicatori au performat cel mai bine și unde poți aduce îmbunătățiri. De exemplu, cuvintele-cheie care generează un număr mare de afișări, dar puține click-uri, prin comparație cu celelalte, au potențial mai slab pentru a investi resurse în optimizarea organică, dar pot genera rezultate interesante dacă sunt incluse în campaniile pay-per-click. 

 

Monitorizează, evaluează și îmbunătățește pe parcurs

Tratează fiecare lună ca fiind una de start, pentru că Google apreciază conținutul original, dar mai ales actualizat. Și mai ales, încearcă pe cât posibil sa delegi ceea ce nu poți realiza pe cont propriu. Acest lucru te ajută să eviți erorile care pot apărea și care pot influența negativ rezultatele dorite – un exemplu în acest sens e eroarea 404.

 

Acestea fiind scrise, îți dorim să te bucuri de trafic bun și de rezultate de business atinse!

 

Dacă ai nevoie de ajutor în dezvoltarea strategiei de SEO, nu uita că suntem la un click distanță! În plus, te invităm să ne urmărești și pe paginile de Facebook & Linkedin, unde găsești noutăți și insight-uri utile din domeniul SEO și al marketingului digital. 

 

Surse care te ajută să aprofundezi informațiile din acest articol:

https://developers.google.com/search/docs/beginner/seo-starter-guide?hl=en

https://backlinko.com/ad-blockers-users

https://developers.google.com/search/docs/advanced/guidelines/how-search-works?hl=en 

https://searchengineland.com/guide/what-is-seo

https://www.searchenginejournal.com/ranking-factors/fresh-content/#close 

https://cognitiveseo.com/blog/19933/do-404-errors-affect-seo/ 

Data articol: 3 februarie 2022

Peste 850 de companii își multiplică profitul cu noi

Hai să discutăm despre proiectul tău!

Formular contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.